Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Încă un proiect finanțat din fonduri UE implementat de Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj va fi implementat la Târnăveni

În această săptămână, Pr. Nicolae Anușcă, Directorul General al Asociației Caritas Blaj a semnat un contract de finanțare nerambursabilă, la sediul ADR Centru, cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, pentru un proiect de infrastructură socială și medicală destinat persoanelor vârstnice din orașul Târnăveni. Este vorba despre amenajarea unui centru de zi de asistență și recuperare, a unei cantine sociale și a unui centru pentru servicii de îngrijire și asistență la domiciliu, pentru 150 vârstnici din comunitate, informează un comunicat al Asociației Caritas Blaj.

Finanțarea nerambursabilă a Uniunii Europene este acordată în cadrul unui proiect câștigat de Asociația Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Apelul de proiecte P.O.R.2017/8/8.1/8.3/A/1. Noul edificiu socio-medical construit în Municipiul Târnăveni, cu această contribuție nerambursabilă a UE, va avea o valoare de peste un milion de euro și constă în extinderea unei clădiri donată organizației Caritas de către Domnul Leonida Budăceanu în urmă cu aproximativ 15 ani. Asociația Caritas este de mai mulți ani prezentă în Municipiul Târnăveni pe piața serviciilor socio-medicale destinate persoanelor vârstnice, grație unei cooperări eficiente pe care o are cu comunitatea greco-catolică, dar și cu comunitatea publică locală din Târnăveni.

După finalizarea proiectului, care va fi derulat în urmatoarele 33 de luni, în Municipiul Târnăveni va exista o clădire modernă destinată celor 150 vârstnici din comunitate, beneficiari ai celor trei servicii dezvoltate prin interemediul proiectului: centru de zi de asistență și recuperare, cantină socială, centru pentru servicii de îngrijire și asistență la domiciliu, toate destinate persoanelor vârstnice.

Prin dezvoltarea și implementare acestui proiect, echipa Asociației Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj face încă odată dovada profesionalismului, competenței și dăruirii în folosul semenilor și a Comunității, se mai arată în comunicatul Asociației Caritas Blaj.

06.03.2019.