Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Începutul postului Crăciunului, marcat la Capela Arhiereilor Blaj

Postul Crăciunului a început la Capela Arhiereilor din Blaj (Parohia Greco-Catolică Blaj II) printr-un eveniment de suflet, marcat marți, 13 noiembrie. Biserica s-a umplut de credincioși veniți în număr mare să marcheze startul uneia dintre cele mai frumoase perioade a anului. Într-o stare de deplină comuniune, marți seara, participanții au cântat alături de cunoscuta solistă de muzică populară Veta Biriș, care a interpretat cele mai frumoase colinde și pricesne românești. Programul a debutat cu Acatistul Maicii Domnului, oficiat de părintele paroh Cristian Rus. Colindele au fost „pigmentate” cu o inedită prezentare a unor tradiții și obiceiuri de Crăciun, realizată de Ion Moldovan.

Despre eveniment, mai multe amănunte ne oferă părintele Cristian Rus

: „Eu sper să fie un eveniment pe care, cel puțin noi, ca și parohie, să-l sărbătorim an de an, pentru că o sărbătoare așa de importantă precum Crăciunul trebuie să aibă un început și o pregătire. Știm bine că ziua de Crăciun și ziua sărbătorii durează foarte puțin, de fapt orice eveniment, orice moment plăcut durează foarte puțin. Cred că e important să trăim din timp ceea ce trebuie să sărbătorim de Crăciun, iar pregătirea pentru un eveniment frumos este o pregătire ce într-adevăr ne conștientizează de harul pe care putem să-l primim, trăind intens ceea ce Biserica ne propune, adică Crăciunul ca Naștere a Domnului. Acuma se discută la nivel de Protopopiat, pentru ca noi, preoții, să mergem prin parohiile din această zonă și, în afară de liturghie și spovadă, vor fi anunțate evenimente care să marcheze cât mai bine sărbătoarea Crăciunului.”

Manifestarea s-a încheiat cu o agapă frățească, în cadrul căreia s-au servit plăcinte și prăjituri, vin și suc, aduse de enoriașii parohiei Greco-Catolică Blaj II „Adormirea Maicii Domnului”, Capela Arhiereilor, care a completat o seară perfectă pentru credincioșii prezenți.

Nicu Goga

14.11.2018.