Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

„Școala Prietenoasă”, o activitate de succes a Școlii Gimnaziale „Simion Bărnuțiu” Blaj –Tiur - FOTO

Activitatea comună părinți - copii - profesor - instituții, desfășurată marți, 1 octombrie 2019, la Biblioteca Municipală ”Școala Ardeleană” Blaj, sub genericul „Cartea - izvor de înțelepciune”, organizată cu ocazia Zilei Educației, care va fi sărbătorită in 5 octombrie și ca activitate în Proiectul „Școala Prietenoasă”, a fost o activitate încununată de succes.

Au participat părinți care au conștientizat cât este de important să petreci puțin timp cu copiii, iar cei mici s-au bucurat de prezența acestora, arătându-le bucuria lor prin citirea de povești. Au fost momente unice în care doamna inspector Laura Popa le-a prezentat biblioteca ca fiind o „mașină a timpului” cu care se călătorește cu ajutorul unor „portaluri” , comparate cu cărțile, în care cel ce va intra va descoperi multe lucruri interesante, trezind astfel și mai mult interesul copiilor pentru lectură.

Cea mai mare realizare a fost atunci când părinții i-au înscris pe copii la bibliotecă, în ideea că ar fi bine să vină să împrumute cărți sau chiar să revină în instituție pentru a citi acolo, în liniștea profundă și sub îndrumarea doamnei director Frâncu Simona si a doamnelor bibliotecare Alina Oprean și Diana Borcea.

Sub îndrumarea doamnei învățătoare Muntean Daniela și cu participarea si a doamnei director a Școlii Gimnaziale „Simion Bărnuțiu” Blaj –Tiur, doamna profesor Zehan Ana, elevii au descoperit personaje de poveste citind individual, pe echipe, citind părinților, citind în perechi unii altora, bucurându-se de farmecul acestei lumi de basm și plecând cu promisiunea că se vor întoarce curând pentru a continua ce au început în această minunată zi.

Prof. înv. primar, Muntean Daniela

02.10.2019.