Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

„Târgul Mărțișorului” de la Caritas Blaj, anulat! Ministerul Educației recomandă limitarea la maximum/suspendarea oricăror manifestări extrașcolare

„Târgul Mărțișorului”, care ar fi trebuit să se desfășoare miercuri, în fața sediului Caritas Blaj, a fost anulat. Decizia se bazează pe adresa trimisă de Ministerul Educației și Cercetării prin care se solicită limitarea la maximum sau suspendarea organizării oricăror manifestări colective școlare sau extrașcolare. Adresa trimisă către Inspectoratele Școlare Județene are în vedere evoluția situației epidemiologice determinate de creșterea numărului cazurilor de îmbolnăvire prin infecții respiratorii acute și gripă în unitățile de învățământ, precum și atenționările Ministerului Sănătății și ale Ministerului Afacerilor Externe referitoare la riscul infectării cu diverse virusuri.

Măsurile transmise de Ministerul Educației și Cercetării către Inspectoratele Școlare Județene/Inspectoratul Școlar al Municipiului București sunt următoarele:

Limitarea/suspendarea/anularea tuturor activităților care implică deplasări în străinătate. În condițiile unor eventuale aprobări emise pentru deplasări în străinătate, inspectoratul școlar are obligația de a informa Direcția județeană de sănătate publică, anterior revenirii în țară, cu privire la destinație, durata deplasării și numele persoanei/persoanelor. Persoanele care au efectuat deplasări în străinătate vor prezenta, la revenirea în unitățile de învățământ, certificat medical/adeverință medicală care să ateste că sunt clinic sănătoase.

Limitarea la maximum/suspendarea organizării oricăror manifestări colective școlare sau extrașcolare (simpozioane, conferințe, excursii, vizite de studiu la nivel local sau național).

Ministerul Educației și Cercetării recomandă ca activitățile planificate în cadrul Săptămânii „Școala altfel” să se desfășoare în sediul/incinta unităților de învățământ, evitând în acest mod riscul apariției unor cazuri de îmbolnăviri.


Miercuri, 26 februarie 2020, începând cu ora 11:00, în fața sediului central Caritas Blaj, din Bulevardul Republicii, nr.8, ar fi trebuit să se desfășoare ediția din acest an a tradiționalului târg de mărțișoare organizat de Caritas Blaj. Ajuns la ediția a X-a, „Bazarul Primăverii” venea cu o ofertă de peste 1.000 de mărțișoare, realizate de aproximativ 600 de copii din Blaj și din zonă, sumele strânse din vânzarea mărțișoarelor urmând să fie utilizate pentru organizarea activităților școlare extracurriculare sau cu caracter socio-educativ. Acțiunea era organizată de Asociația Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj, în parteneriat cu școli și proiecte din mediul urban și rural al județului Alba.

Nicu Goga

25.02.2020.