Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

„Ziua Europeană a Limbilor”, sărbătorită la Școala Gimnazială „Toma Cocișiu” Blaj

Ca în fiecare an, la Școala Gimnazială „Toma Cocișiu” Blaj s-au desfășurat manifestări dedicate „Zilei Europene a Limbilor”, sărbătorită în fiecare an în data de 26 septembrie. În acest an, elevii claselor V-VIII, coordonați de profesoarele de limbi străine, au susținut un moment artistic, în limbile română, engleză și franceză, și au participat la un concurs de cultură generală și la o prezentare power-point pe această temă, se arată într-un comunicat al școlii.

A devenit deja o tradiție ca Școala Gimnazială „Toma Cocișiu” Blaj să promoveze diversitatea culturală și lingvistică a Europei, în data de 26 septembrie, când la nivelul Uniunii Europene se sărbătorește Ziua Europeană a Limbilor. Manifestările culturale care au avut loc în această zi au avut drept scop:

- sensibilizarea elevilor faţă de importanţa învăţării limbilor străine, a plurilingvismului, în contextul globalizării informaţiei şi al unei mobilităţi crescânde a populaţiei;
- încurajarea învăţării pe întreaga durată a vieţii, la şcoală şi în afara acesteia;
- observarea influenţelor pe care la ora actuală ţările europene şi limbile străine le au asupra societăţii româneşti.

În Sala multifuncțională a școlii, elevii claselor V-VIII, coordonați de profesoarele de limbi străine Iulia Ciolan, Mihaiela Marcu, Brîndușa Cetean, Anca Andrea și Diana Istrate, au prezentat un moment artistic în limbile engleza, franceză și română. Pe lângă cântece, poezii și dansuri, elevii au realizat o „călătorie” în Europa, printr-o prezentare powerpoint, și au participat la un concurs de cultură generală.

„Profesorilor de limbi străine le revine astfel un rol esenţial în construirea unei lumi a multilingvismului. Dozând corect competenţele lingvistice şi cele pedagogice, ei le pot trezi elevilor entuziasmul pentru cunoaşterea limbilor străine, care îi va însoţi pe tot parcursul vieţii. Cele două proiecte Erasmus+ câștigate de școala noastră sunt încă un motiv în plus pentru investiția în educația multilingvistică a elevilor”, se afirmă în comunicatul de presă remis redacției noastre de profesoara Mona-Carmen Cârnaț, purtătorul de cuvânt al Școlii Gimnaziale „Toma Cocișiu” Blaj.

27.09.2018.