Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

„Ziua Europeană a Limbilor Străine”, sărbătorită la Școala Gimnazială „Toma Cocișiu” Blaj

A devenit deja o tradiție ca elevii Școalii Gimnaziale „Toma Cocișiu” Blaj să promoveze diversitatea culturală și lingvistică a Europei, în data de 26 septembrie, când la nivelul Uniunii Europene se sărbatorește Ziua Europeană a Limbilor Străine. Astfel, elevii școlii, coordonați de profesoarele de limbi străine, Brîndușa Cetean, Mihaiela Marcu și Iulia Ciolan, au desfășurat diferite activități pentru a marca însemnătatea acestei zile.

Printre aceste activități menționăm:

- Intonarea Imnului UE în limbile română, engleză, franceză și germană;
- Prezentare power-point: „La pas prin Europa”;
- Concurs de cultură generală despre limbile de circulație internațională;
- Recitări de poezii și interpretare de cântece în limbile franceză, engleză și germană;
- Confecționare de stegulețe ale țărilor membre UE;
- Amenajarea unei expoziții tematice pe holul principal al școlii cu machetele realizate de elevi.

„Profesorilor de limbi străine le revine astfel un rol esenţial în construirea unei lumi a multilingvismului. Dozând corect competenţele lingvistice şi pe cele pedagogice, ei le pot trezi elevilor entuziasmul pentru cunoaşterea limbilor străine, care îi va însoţi pe tot parcursul vieţii. Diversitatea lingvistică este un aspect important al bogăției culturale a Europei”, afirmă prof. Mona-Carmen Cârnaț, consilierul educativ al școlii, care a mai precizat că „cele patru proiecte Erasmus+, câștigate și implementate de școala noastră, sunt încă un motiv în plus pentru investiția în educația multilingvistică a elevilor.”

27.09.2019.