Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

"Un milion de stele" 2014, amanat la Blaj din cauza ploii. Solidaritatea fata de cei nevoiasi continua pe Campia Libertatii vineri, 24 octombrie

Vineri, 17 Octombrie, ora 18:00, Romania este luminata din nou de candelele solidaritatii. Evenimentul Un Milion de Stele editia 2014 realizata de organizatiile Caritas din toata tara, va reaprinde din nou candelele solidaritatii in cadrul celui mai amplu gest destinat celor aflati in nevoie.

La ora 18:00, in peste 30 de orase din Romania se vor aprinde simultan in locuri publice un milion de candele de catre cei care vor sa sustina o persoana nevoiasa: un copil orfan, o persoana varstnica singura sau o familie care traieste sub pragul saraciei absolute. De asemenea, toti cei invitati vor putea sa ofere o donatie la fata locului.

La Blaj, evenimentul Un Milion de Stele se va desfasura ca si anul trecut, pe Campia Libertatii, vineri,24 octombrie, de la ora 18. Pentru acest an sunt pregatite 600 de lumanari, fiecare flacara reprezentand simbolic o familie care se confrunta cu saracia si marginalizarea sociala.

Informatii si harta localitatilor participante pot fi gasite pe site-ul http://www.unmiliondestele.ro

Amanunte ne ofera secretarul general al Asociatiei Caritas Blaj, Claudiu Nicusan:

"Editia 2013, prin puterea solidaritatii, a reusit sa stranga in doar cateva ore peste 20.000 de sustinatori in toata tara, iar fondurile stranse au fost utilizate pentru furnizarea de pachete alimentare de sarbatori, pentru asistenta socio-medicala in cadrul centrelor de ingrijire la domiciliu, pentru ingrijirea varstnicilor si pentru asistenta socio-educationala oferita copiilor vulnerabili din comunitate".

Mesajul evenimentului se adreseaza societatii civile, dar si autoritatilor si atrage atentia asupra problemelor legate de saracie si neputinta cu care se confrunta milioane de oameni din Romania. In 2013, fondurile stranse au fost directionate catre 300 de familii sarace din Romania care se luptau zilnic cu saracia absoluta, fiind nevoiti sa traiasca cu 260 de RON pe luna. Familiile sarace au beneficiat de pachete de alimente de Craciun si de asistenta sociala din partea organizatiilor Caritas Romania. Caritas Mitropolitan Blaj a reusit in 2013 sa aprinda acele un milion de stele in Blaj, Brasov, Sibiu, Medias, Tarnaveni, Ludus, Teius si Cetatea de Balta reusind sa stranga 12.959,-RON, bani care s-au transformat in alimente pentru masa de Craciun a multor familii nevoiase din cele 4 judete.

Un Milion de Stele reprezinta vocea celor nevoiasi care vor sa-si faca auzite problemele si sa traga un semnal de alarma la nivelul societatii si la nivelul autoritatiilor locale si centrale.

sursa:http://www.caritas-blaj.ro