Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

17 pacienți cu COVID-19 vindecați și externați de la Spitalul Blaj

În ultimele două zile, 6 pacienți infectați cu COVID-19 s-au vindecat și au fost externați de la Spitalul Municipal Blaj, ridicând la 17 numărul persoanelor vindecate. Primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar, a anunțat că în fiecare vineri autoritățile locale și conducerea Spitalului Municipal Blaj vor prezenta date statistice referitoare la cazurile de COVID-19 tratate la Blaj.

„În județul Alba, Blajul este în prima linie în lupta cu pandemia de coronavirus și mă bucur că toți cei implicați își fac datoria cu mare profesionalism”, a precizat edilul blăjean.


În județul Alba, în ultimele 24 de ore, nu s-a înregistrat nici un caz de infectare cu noul coronvirus, astfel încât, joi la prânz, autoritățile au raportat tot 160 de cazuri cu COVID-19. A crescut, în schimb, cu 15 numărul persoanelor vindecate, acesta ajungând acum la 61. În ultimele 24 de ore, în județul Alba au fost efectuate 281 de teste la Direcția de Sănătate Publică Alba, 40 dintre acestea fiind probe venite din județul Hunedoara. Totalul testelor efectuate a ajuns, joi, la 4.992 în județul nostru.

La data de 23 aprilie, în judeţul Alba se aflau 131 de persoane în carantină şi 395 persoane izolate la domiciliu. Până acum au ieşit 614 persoane din carantină şi 4.243 persoane din izolare la domiciliu. În Blaj nu mai există persoane izolate la domiciliu, în condițiile în care nu au existat persoane carantinate de la debutul situație epidemiologice.

La Blaj, în ultimele 24 de ore, au fost verificate 71 de persoane și au fost controlate 48 de autovehicule. Au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale, din care 17 la ordonanțele militare.

În județul Alba, echipaje mixte de polițiști, jandarmi, polițiști locali și lucrători MApN au intensificat activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanțele Militare. S-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 204 persoane și au fost controlate 1.419 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și a măsurilor impuse de starea de urgență. În urma activităților au fost identificate 92 de persoane care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea, acestea fiind sancționate cu amenzi în valoare de 60.200 lei. De asemenea, jandarmii au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare totală de 11.000 de lei, informează Prefectura Alba.

Nicu Goga

23.04.2020.