Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Acţiune a polițiștilor din Blaj: 154 de amenzi și 13 permise de conducere reținute

Polițiștii din Blaj au organizat, joi, o acţiune cu efective suplimentare în municipiu și pe raza localităților rurale arondate. Au fost legitimate 236 de persoane, controlate 215 autovehicule, aplicate 154 de amenzi și reținute 13 permise de conducere. Totodată, au fost depistate două persoane care se foloseau de copiii lor minori pentru a apela la mila publică, iar față de o persoană, cercetată pentru infracțiuni rutiere, a fost luată măsura reținerii.

Joi, 6 februarie 2020, Poliţia Municipiului Blaj și ServiciulRutier Alba au organizat, pe raza municipiului, o acţiune care a avut ca scop prevenirea faptelor de natură penală sau contravențională, creșterea climatului de siguranță publică și reducerea riscului rutier.

Polițiștii au legitimat 236 de persoane, au verificat 215 autovehicule, au reținut 13 permise de conducere și două certificate de înmatriculare.

În cadrul acțiunii au fost constatate 154 de abateri de natură contravenţională, sancționate cu amenzi în valoare totală de 33.520 lei, din care 150 la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar restul la alte acte normative.

Totodată, au fost depistate două persoane care se foloseau de copiii lor minori pentru a apela la mila publică, iar față de o persoană, cercetată pentru infracțiuni rutiere, a fost luată măsura reținerii.

Polițiștii rutieri din Blaj au luat măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore, față de un bărbat de 45 de ani, din comuna Roșia de Secaș, care este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice și conducere cu permisul suspendat.

Bărbatul a fost depistat de polițiști, miercuri, pe raza localității Tău, comuna Roșia de Secaș, în timp ce conducea un autoturism având permisul de conducere reținut.

Întrucât șoferul autoturismului emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat șoferului să se supună testării cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat, refuzând, de asemenea, să se supună recoltării mostrelor se sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Bărbatul nu se afla la prima abatere la regimul rutier, acesta fiind cercetat și pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, faptă care a fost constatată în cursul lunii aprilie 2019.

07.02.2020.