Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Al doilea deces la Spitalul Blaj al unui pacient infectat cu coronavirus

O femeie în vârstă de 82 de ani este cel de-al doilea deces al unui pacient infectat cu coronavirus internat la Spitalul Municipal Blaj. Femeia a murit marți, 14 aprilie, decesul fiind raportat miercuri dimineața de Grupul de Comunicare Strategică. Femeia de 82 de ani nu era din Blaj și a fost internată în data de 8 aprilie în Spitalul Municipal Blaj, după ce în 6 aprilie i s-au recoltat probe pentru depistarea Covid-19. Testele au confirmat infectarea cu noul coronavirus în data de 7 aprilie. Boli preexistente: bronhopneumopatie bilaterală SARS-CoV-2, insuficiență respiratorie acută.

Acesta este cel de-al doilea deces al unui pacient infectat cu coronavirus internat la Spitalul Municipal Blaj, după cel al unui bărbat din Ocna Mureș, care a murit în data de 8 aprilie, acesta având diagnosticul de pneumonie bilaterală, insuficiență respiratorie acută, HTA și obezitate. În județul Alba este cel de-al cincilea deces al unui pacient infectat cu Covid -19, în țară numărul deceselor ajungând, miercuri dimineața, la 357.

În Spitalul Municipal Blaj, desemnat spital suport pentru tratarea pacienților de COVID-19, nu este internat, în prezent, nici un pacient din Blaj.

133 de persoane au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus în județul Alba până miercuri, 15 aprilie, cu 15 mai multe față de precedenta raportare. În Alba a crescut numărul deceselor cu o persoană, ajungând la cinci, în timp ce șapte pacienți infectați cu Covid-19 s-au vindecat.

Marți, 14 aprilie, în județ au fost efectuate 340 de teste, numărul total al acestora ajungând, de la începutul perioadei de testare, la 2.834 de teste. Procentul persoanelor confirmate cu Covid este de 4,7%, informează Direcția de Sănătate Publică Alba.

Miercuri, în județul Alba se aflau în carantină 334 persoane și 728 persoane erau izolate la domiciliu. Până acum, 366 persoane au ieșit din carantină și 3.716 persoane au ieșit din izolare.

Nicu Goga

15.04.2020.