Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Alba: 110 cazuri de coronavirus, luni la prânz - un singur caz înregistrat în ultimele 24 de ore

Numărul persoanelor din județul Alba infectate cu noul coronavirus a ajuns, luni 13 aprilie, la 110. În ultimele 24 de ore s-a înregistrat un singur caz de infecție cu coronavirus în județ, dintr-un număr de 48 de probe analizate. Luni urmau să fie analizate alte 300 de probe recoltate în județ, a anunțat Direcția de Sănătate Publică Alba. În județul Alba, patru persoane infectate cu coronavirus au murit până acum, toate cu alte afecțiuni cronice, în timp ce cinci pacienți cu COVID-19 s-au vindecat.

Tot luni, în județul Alba se aflau în carantină 369 persoane și 751 persoane erau izolate la domiciliu. Până acum, 294 persoane au ieșit din carantină și 3.598 persoane au ieșit din izolare, informează Prefectura Alba.

În ultimele 24 de ore, peste 200 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. S-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 731 de persoane aflate în 361 de locații, iar echipaje mixte de polițiști, jandarmi, polițiști locali și lucrători MApN au intensificat activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanțele Militare. În urma activităților au fost aplicate 232 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea dispozițiilor Ordonanțelor Militare, în valoare de 293.320 lei.

De asemenea, 135 de jandarmi au acționat pe raza județului Alba în ultimele 24 de ore. În urma acțiunilor specifice au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 19.000 de lei. Aceste sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare cu privire la circulația persoanelor.

Autoritățile fac un apel către toţi locuitorii județului să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile Ordonanțelor Militare emise, se mai arată în comunicatul Prefecturii Alba.

Nicu Goga

13.04.2020.