Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Alba: 141 infectați cu coronavirus, 11 vindecați și 5 decese, în data de 16 aprilie

În ultimele 24 de ore, în județul Alba au fost înregistrate opt noi cazuri de infecție cu coronavirus. Numărul pacienților vindecați a crescut la 11, fiind cu patru mai mulți decât la precedenta raportare, în timp ce numărul deceselor este de cinci, același ca în cursul zilei de miercuri. Până acum, în județul Alba au fost efectuate 3.134 teste pentru COVID-19, a anunțat, joi, Direcția de Sănătate Publică Alba.

Şapte cadre medicale din județ au fost detaşate la Spitalul Municipal Blaj pentru tratarea pacienţilor COVID-19. Până în acest moment, prin ordine emise de Prefectul judeţului Alba au fost detaşaţi șase medici specialişti ATI, boli infecţioase şi gastroenterologie, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, Spitalul Municipal Sebeş, Spitalul Municipal Aiud şi Spitalul Orăşenesc Cugir. Detașările s-au făcut în baza protocolului semnat la nivel județean de conducerile Spitalului Municipal Blaj, Direcţiei de Sănătate Publică şi a celorlalte spitale din judeţ. De asemenea, prin ordin emis de Raed Arafat, Secretar de stat, Şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a fost transferat un medic rezident epidemiolog din Constanţa, a anunțat Prefectura Alba.

Joi, în județul Alba se aflau în carantină 302 persoane și 720 persoane erau izolate la domiciliu. Până acum, 397 persoane au ieșit din carantină și 3.772 persoane au ieșit din izolare.

În ultimele 24 de ore, 298 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 599 de persoane, iar echipaje mixte de polițiști, jandarmi, polițiști locali și lucrători MApN au intensificat activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanțele Militare. În urma activităților au fost identificate 152 de persoane care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea, acestea fiind sancționate cu amenzi în valoare de 125.000 de lei.

De asemenea, 119 jandarmi au acționat pe raza județului Alba. În urma acțiunilor specifice au fost aplicate 11 avertismente și 5 amenzi contravenționale, în valoare totală de 10.000 de lei. Aceste sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare cu privire la circulația persoanelor.

Nicu Goga

16.04.2020.