Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Alba: 160 cazuri de coronavirus confirmate, câte unul în ultimele trei raportări

În județul Alba, până miercuri, 22 aprilie, 160 de persoane erau confirmate cu noul coronavirus, 44 s-au vindecat și 7 au decedat. În ultimel trei zile au fost raportate doar câte un nou caz de infectare pe zi, deși în județul Alba se testează destul de mult în comparație cu alte județe, a anunțat Direcția de Sănătate Publică. Marți au fost prelucrate 301 teste în cele două laboratoare ale județului, cel de la DSP și cel de la Spitalul Județean Alba. În total au fost analizate 4.555 de teste.

„Cu siguranță că această situație ne bucură pe toți însă, din păcate, nu este momentul să ne relaxăm. Apariția doar a unui caz nu înseamnă că virusul a fost eradicat, ci mai degrabă indică faptul că anchetele epidemiologice derulate de DSP își arată eficiența prin depistarea la timp a cazurilor directe și a contacților acestora, cât și eficiența acțiunilor derulate de instituțiile MAI privind respectarea măsurilor impuse prin ordonanțele militare. Testarea se derulează în continuare în același ritm și rog cetățenii județului să înțeleagă că, deși cifrele arată bine, pericolul nu a trecut și trebuie să fie la fel de vigilenți”, a declarat Alexandru Sinea, director executiv DSP Alba.

Miercuri, 22 aprilie, în judeţul Alba se aflau 164 de persoane în carantină şi 433 persoane izolate la domiciliu. Până acum au ieşit 579 persoane din carantină şi 4.205 persoane din izolare la domiciliu.

În ultimele 24 de ore, 256 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au desfăşurat misiuni specifice în contextul prevenirii şi combaterii răspândirii COVID – 19. S-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 218 persoane, iar echipaje mixte de poliţişti, jandarmi, poliţişti locali şi lucrători MApN au intensificat activităţile pentru asigurarea unui climat optim de siguranţă publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanţele Militare. Au fost verificate 1.172 de persoane cu privire la respectarea interdicţiilor şi a măsurilor impuse de starea de urgenţă. În urma activităţilor au fost identificate 100 persoane care nu au respectat interdicţiile privind deplasarea, acestea fiind sancţionate cu amenzi în valoare de 217.100 lei.

De exemplu, la Blaj, între orele 09:00-12:00 şi 17:00-21.00, poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali au acţionat pe raza municipiului şi în localităţile rurale arondate, pentru verificarea modului în care sunt respectate regulile impuse de starea de urgenţă. Au fost legitimate 95 de persoane şi controlate 74 de autovehicule. În urma controalelor au fost aplicate 23 de sancţiuni contravenţionale, la ordonanţele militare şi 24 la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

În ultimele 24 de ore, 133 de jandarmi au acţionat pe raza judeţului Alba. În urma acţiunilor specifice au fost aplicate 9 sancţiuni contravenţionale (2 amenzi, 7 avertismente) în valoare totală de 8.000 de lei. Aceste sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor ordonanţelor militare cu privire la circulaţia persoanelor. De asemenea, jandarmii au fost angrenaţi în peste 80 de misiuni desfăşurate în contextul pandemiei, dintre care 6 au reprezentat misiuni executate pentru însoţirea convoaielor care tranzitează judeţul Alba, informează Prefectura Alba.

Nicu Goga

22.04.2020.