Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Alba: 98 cazuri confirmate cu coronavirus, vineri la prânz; nici un deces în ultimele 24 de ore

În județul Alba, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat opt noi cazuri de persoane infectate cu coronavirus, numărul total al acestora ajungând la 98, 40 dintre cei infectați fiind spitalizați. Din fericire, în perioada raportată nu s-a înregistrat vreun deces al unei persoane infectate cu COVID-19, numărul acestora fiind, în continuare, de patru. Tot patru sunt și persoanele care figurează ca vindecate de coronavirus. Direcția de Sănătate Publică Alba a anunțat că numărul testelor pentru coronavirus efectuate la noi în județ a ajuns la 1.700.

Presa județeană anunță, pe surse, că la Blaj două persoane au fost infectate cu coronavirus, dintre care una s-a vindecat, un alt caz fiind înregistrat la Sâncel.

În județul Alba, vineri 10 aprilie, se aflau în carantină 412 persoane și 932 persoane izolate la domiciliu. 207 persoane au ieșit din carantină și 3.310 persoane au ieșit din izolare, până vineri la prânz.

În ultimele 24 de ore, 268 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba și 43 polițiști locali au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. S-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 1.099 de persoane aflate în 406 locații, iar echipaje mixte de polițiști, jandarmi, polițiști locali și lucrători MApN au intensificat activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanțele Militare. În urma activităților au fost aplicate 314 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea dispozițiilor Ordonanțelor Militare, în valoare de 535.715 lei.

De asemenea, 125 de jandarmi au acționat pe raza județului Alba. În urma acțiunilor specifice au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 31.000 de lei. Aceste sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare cu privire la circulația persoanelor.

Nicu Goga

10.04.2020.