Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Alba: două noi cazuri de COVID-19 și un deces, în ultimele 24ore

Miercuri, 6 mai, în județul Alba se înregistrau oficial 215 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, cu două mai multe decât la raportarea din ziua precedentă. A fost înregistrat un nou deces al unui pacient infectat cu COVID-19, al doisprezecelea în județ, de la începutul pandemiei. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 68 de ani, care a murit marți la Spitalul Blaj, spital suport pentru cazurile grave din județ.

Bărbatului de 68 de ani i s-au recoltat probe pentru testul COVID-19 în data de 13 aprilie. El a fost confirmat cu coronavirus în data de 14 aprilie, când a fost internat în Spitalul Pneumoftiziologie din Aiud. Pacientul, care avea multimple comorbidități, precum diabet zaharat tip II, bronhopneumopatie obstructivă cronică(BPOC) și insuficiență renală acută, a fost transferat în data de 15 aprilie în Spitalul Municipal Blaj, cu insuficiență respiratorie acută și pneumonie bilaterală, unde a decedat în data de 5 mai.

În județul Alba s-au vindecat de coronavirus 152 persoane, ceea ce face ca rata de vindecare să fie de 70,7%. Marți au fost prelucrate 561 de probe (446 în laboratorul DSP Alba și 115 în cel al SJU Alba Iulia). În total, de la începutul perioadei de testare, în cele două laboratoare ale județului, au fost realizate 9.875 de teste, transmite Direcția de Sănătate Publică Alba.

Miercuri, în județul Alba se aflau 199 de persoane în carantină și 287 izolate la domiciliu. Până acum 747 de persoane au ieșit din carantină și 4.726 din izolare, informează Prefectura Alba.

În ultimele 24 de ore, echipaje mixte de polițiști, jandarmi, polițiști locali și lucrători MApN au identificat, pe raza județului, 113 persoane care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea, acestea fiind sancționate cu amenzi în valoare de 115.000 lei. Una dintre acțiunile de control a fost organizată în municipiul Blaj și pe raza localităților rurale arondate, unde au fost legitimate 144 de persoane și verificate 103 autovehicule și 21 de persoane aflate în izolare. Au fost aplicate 36 de sancțiuni, din care 27 pentru nerespectarea restricțiilor de circulație. Polițiștii din Blaj au fost sprijiniți de polițiștii Serviciului de Ordine Publică, de cei ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, jandarmi și polițiști locali, se mai arată în comunicatul Prefecturii Alba.

În țară, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 270 cazuri noi de coronavirus. În România, numărul total de îmbolnăviri a ajuns la 14.107. Au fost înregistrate 858 decese, iar 5.788 de persoane au fost declarate vindecate, până miercuri la prânz.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 13.545 de persoane. Alte 20.634 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 217.139 de teste, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică.

Nicu Goga

06.05.2020.