Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Alba: Pentru a doua zi consecutiv, nici un caz nou de COVID-19

Pentru a doua zi consecutiv, județul Alba nu a raportat nici un caz nou de infectare cu coronavirus, în condițiile în care joi au fost efectuate 534 de teste. Vineri, în județul nostru, Direcția de Sănătate Publică Alba a anunțat că în județ erau înregistrate 160 de persoane pozitive, 76 de persoane vindecate și 8 decese. În cele două laboratoare au fost efectuate ieri 534 de teste (376 la DSP Alba și 158 la Spitalul Județean), numărul total al testelor ajungând astfel la 5.526.

Vineri, 24 aprilie, în județul Alba se află în lucru un număr record de teste, urmând a fi prelucrate în total circa 600 de probe în cele două laboratoare. 450 dintre acestea sunt destinate testării personalului din centrele DGASPC Alba din județ, care urmează să intre în tură sâmbătă dimineața pentru o perioadă de 14 zile.

”Din cele 600 de teste, 400 urmează să fie prelucrate în laboratorul DSP Alba. Este absolut necesar să ne asigurăm că excludem orice risc în ceea ce privește persoanele vulnerabile instituționalizate, aflate în categorii de risc, cum sunt și cele din centrele DGASPC. Deși poate părea un număr mare de teste, nu acționăm în afara algoritmului național de testare ci din contră, ne străduim să menținem trendul ultimelor zile când nu a mai fost înregistrat niciun caz pozitiv în județ”, Alexandru Sinea, director executiv DSP Alba.

În judeţul Alba, vineri se aflau 113 de persoane în carantină şi 323 persoane izolate la domiciliu. Până acum au ieşit 638 persoane din carantină şi 4.318 persoane din izolare la domiciliu.

Polițiștii din județ au fost verificat, în ultimele 24 de ore, 1.541 persoane și au identificat 91 de persoane care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea, acestea fiind sancționate cu amenzi în valoare de 86.000 lei. De asemenea, jandarmii din județ au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare totală de 5.000 de lei, tot pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare cu privire la circulația persoanelor, a anunțat Prefectura Alba.

Nicu Goga

24.04.2020.