Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Alba: Primul deces al unui pacient infestat cu coronavirus - 71 de cazuri COVID-19, marți la prânz

Un bărbat în vârstă de 66 ani, domiciliat în județul Cluj, este primul pacient infestat cu coronavirus care a murit în județul Alba. El se afla internat la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia din data de 5 aprilie, la secția Cardiologie, cu diagnosticul infarct miocardic acut recent, angină post infarct, cardiopatie ischemică, insuficiență mitrală și tricuspidiana, HTA.

Probele biologice pentru COVID-19 au fost recoltate în data de 6 aprilie, rezultatul fiind confirmat pozitiv în aceeași zi. Pacientul a decedat luni, 6 aprilie. El avea mai multe comorbidități: cardiopatie ischemică, HTA, fibroză pulmonară, boală renală cronică ce necesita dializă, diabet zaharat, fiind dependent de insulină, obezitate. Pacientul avea domiciliul în județul Cluj, dar se afla în vizită la fiica din județul Alba înainte de internare. Bărbatul de 66 ani nu făcea dializă la Centrul de Dializă din Alba Iulia, unul dintre focarele de coronavirus din județ.

Direcția de Sănătate Publică Alba a anunțat marți că în județul Alba erau 71 cazuri confirmate cu COVID-19. 31 pacienți sunt internați în spital, iar 35 sunt tratați la domiciliu. Patru persoane infectate cu coronavirus s-au vindecat în județul nostru.

În județul Alba, marți se aflau în carantină 466 persoane și 940 persoane erau izolate la domiciliu. 100 persoane au ieșit din carantină, în timp ce 2.985 persoane au ieșit din izolare. În spațiile de carantinare din județ se află 464 de persoane, două sunt carantinate la spital, alte 55 de locuri în spațiile de carantinare fiind libere.

Nicu Goga

07.04.2020.