Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Alba: Trei decese și 81 cazuri confirmate de COVID-19, în data de 8 aprilie

Miercuri, 8 aprilie, în județul Alba, în afara celor trei decese anunțate, se înregistrau 81 de cazuri de infecție cu coronavirus, cu zece mai multe decât la raportarea de marți. Numărul pacienților vindecați a rămas ca la precedenta raportare, patru persoane fiind în această situație fericită. Până acum, în județul nostru au fost efectuate aproximativ 1.250 de teste pentru coronavirus, a anunțat DSP Alba.

Tot miercuri, în județul Alba, 476 persoane se aflau în carantină și 982 persoane erau izolate la domiciliu. 100 persoane au ieșit deja din carantină, iar alte 3107 persoane au ieșit din izolare. De la debutul epidemiei, polițiștii din Alba au aplicat 3.032 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.628.850 lei, informează Prefectura Alba.


În ultimele 24 de ore, 274 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba și 39 polițiști locali au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. S-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 773 de persoane aflate în 304 locații, iar echipaje mixte de polițiști, jandarmi, polițiști locali și lucrători MApN au intensificat activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanțele Militare. Ca urmare a acțiunii au fost aplicate 134 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea dispozițiilor Ordonanțelor Militare. De la debutul epidemiei, polițiștii din Alba au aplicat 3.032 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.628.850 lei.

Zilnic peste 100 de efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba participă în misiuni în contextul răspândirii Covid19. Acestea sunt implicate în misiuni de escortare a convoaielor auto, în misiuni de asigurare a măsurilor de ordine publică în zona centrelor de carantină, în misiuni desfășurate în vederea verificării modului de respectare a prevederilor ordonanțelor militare, misiuni executate în cooperare cu poliția pentru verificarea respectării măsurilor impuse. În ultimele 24 de ore, 125 jandarmi au acționat pe raza județului Alba. În urma acțiunilor specifice au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 18.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare. Dintre acestea, 8 sancțiuni în valoare de 16.000 au fost aplicate în municipiul Sebeș.

Autoritățile reamintesc faptul că amenzile pentru persoanele fizice care nu respectă ordonanțele militare sunt cuprinse între 2.000 și 20.000 lei, iar pentru persoanele juridice între 10.000 și 70.000 de lei. În funcție de gravitatea faptei, la sancțiuni pot fi aplicate măsurile complementare cum ar fi confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenție, interzicerea accesului la respectivele bunuri, prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate, suspendarea temporară a activității, desființarea unor lucrări și refacerea unor amenajări.

Prefectul județului Alba, Nicolae Albu, face un apel la calm, la responsabilitate, la un comportament civic adecvat, la respectarea măsurilor stabilite de Consiliul Național pentru Situații Speciale de Urgență, de Guvernul României.

Nicu Goga

08.04.2020.