Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Alba: trei noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore

Vineri, la prânz, în județul Alba erau înregistrate 144 de cazuri de infecție cu coronavirus, cu trei mai multe decât la precedenta raportare. 11 pacienți s-au vindecat, alte cinci persoane infectate cu COVID-19 decedând de la începutul pandemiei și până în prezent. Conform Direcției de Sănătate Publică Alba, în laboratorul instituției și în cel al Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia au fost prelucrate 312 teste în cursul zilei de joi, numărul acestora ajungând la 3.434.

În județul Alba se aflau, vineri, 264 persoane în carantină și 735 persoane erau izolate la domiciliu. Până acum, 442 persoane au ieșit din carantină și 3.790 persoane au ieșit din izolare.


În ultimele 24 de ore, 279 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. S-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 461 de persoane, iar echipaje mixte de polițiști, jandarmi, polițiști locali și lucrători MApN au intensificat activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanțele Militare. Au fost verificate 2.251 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și a măsurilor impuse de starea de urgență. În urma activităților au fost identificate 136 de persoane care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea, acestea fiind sancționate cu amenzi în valoare de 135.500 de lei.

Tot în ultimele 24 de ore, 128 jandarmi au acționat pe raza județului Alba. În urma acțiunilor specifice au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 14.000 de lei. Aceste sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare cu privire la circulația persoanelor.

În perioada 17-20 aprilie 2020 peste 1.000 de polițiști vor fi la datorie și vor desfășura misiuni specifice, pe raza întregului județ. Pe lângă activitățile de fluidizare și control a traficului rutier, vor fi făcute controale la comercianți, pentru verificarea modului în care sunt respectate condițiile impuse de ordonanțele militare, inclusiv în ceea ce privește regulile de distanțare socială. Totodată, vor fi efectuate acțiuni cu efective suplimentare în zonele publice, inclusiv în parcuri și spații de agrement, în special în zilele de duminică și luni, iar polițiștii vor verifica modul în care cetățenii respectă regulile prevăzute de ordonanțele militare.

În Noaptea de Înviere vor fi intensificate activităţile de patrulare şi se va acţiona pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice, prevenirea evenimentelor negative și pentru respectarea legislației privind starea de urgență, informează Prefectura Alba.

Nicu Goga

17.04.2020.