Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Alba: trei noi cazuri de coronavirus și un deces, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, în județul Alba au fost înregistrate trei noi cazuri de infecții cu noul coronavirus și un deces, a anunțat Direcția de Sănătate Publică Alba. În județul nostru sunt, în total, 169 de cazuri de COVID-19. Zece dintre persoanele infectate au murit, iar 104 s-au vindecat.

Al zecelea deces al unei persoane infectate cu COVID-19 este cel al unei femei în vârstă de 81 de ani, din Ocna Mureș, internată la Spitalul Blaj. Aceasta a fost internată, mai întâi în data de 13 aprilie, în Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud, diagnosticul de coronavirus fiind confirmat în data de 14 aprilie. Pe 16 aprilie, ea a fost transferată la Spitalul Municipal Blaj, după ce starea i s-a agravat. Femeia, care avea patologii preexistentăe, precum obezitate și cecitate biliară, a murit miercuri, 28 aprilie.

Luni, în cele două laboratoare ale județului, au fost prelucrate 205 teste, totalul testelor efectuate ajungând la 6.595.

Marți, 28 aprilie, în judeţul Alba se aflau 131 de persoane în carantină şi 248 persoane izolate la domiciliu. Până acum au ieşit 692 persoane din carantină şi 4.541 persoane din izolare la domiciliu.

În ultimele 24 de ore, la Blaj au fost verificate 178 de persoane și au fost controlate 112 autovehicule. Au fost aplicate 43 sancțiuni contravenționale, din care 41 la ordonanțele militare.

La nivel județean, s-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 218 persoane, iar 1.346 persoane au fost verificare cu privire la respectarea interdicțiilor și a măsurilor impuse de starea de urgență. În urma acestor activități, au fost identificate 96 de persoane care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea, acestea fiind sancționate cu amenzi în valoare de peste 110 mii lei, atransmis Prefectura Alba.

Nicu Goga

28.04.2020.