Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Alocarea de fonduri pentru vizita Papei Francisc la Blaj, printre amendamentele depuse de parlamentarii PNL Alba la proiectul bugetului de stat pe 2019

Parlamentarii PNL de Alba au inițiat mai multe amendamente asupra proiectului Legii bugetului de stat pe anul 2019, printre acestea aflându-se și alocarea de bani pentru organizarea, la Blaj, a vizitei Papei Francisc. Pentru vizita Papei Francisc la Blaj, parlamentarii liberali din Alba propun alocarea sumei de 2.350 mii de lei, bani necesari pentru organizarea evenimentului. Tot pentru zona Blaj, parlamentarii PNL de Alba propun alocarea sumei de 40.000 mii de lei, pentru reabilitarea DN 14 B, între Blaj și Copșa Mică.

Parlamentarii PNL de Alba au inițiat mai multe amendamente asupra proiectului Legii bugetului de stat pe anul 2019, printre acestea aflându-se și alocarea de bani pentru organizarea, la Blaj, a vizitei Papei Francisc, scrie alba24.ro .

Pentru vizita Papei Francisc la Blaj, parlamentarii liberali din Alba propun alocarea sumei de 2.350 mii de lei, bani necesari pentru organizarea evenimentului.

„Suma va fi utilizată pentru organizarea vizitei Sanctității Sale Papa Francisc la Blaj pe următoarele categorii de cheltuieli:

- organizarea manifestărilor pe Câmpia Libertății de la Blaj;
- realizarea unor lucrări de investiții la Blaj, pe care Papa Francisc dorește să le inaugureze: capela Episcop Ioan Suciu și dezvelirea statuii Papei Ioan Paul al II-lea;
- lucrări de reabilitare a arterelor din Municipiul Blaj;
- lucrări de amenajare a spațiilor publice pentru pelerinajul la Blaj, unde sunt așteptați peste 100.000 de participanți”, se arată în expunerea de motive citată de alba24.ro.

Tot pentru zona Blaj, parlamentarii PNL de Alba propun alocarea sumei de 40.000 mii de lei, pentru reabilitarea DN 14 B, între Blaj și Copșa Mică.

Pe lângă aceste amendamente, parlamentarii liberali au propus și alocarea unor sume necesare reabilitării principalelor drumuri din Munții Apuseni, DN 74 Alba Iulia - Zlatna - Abrud - Brad și DN 74 A, Câmpeni - Abrud, precum și suplimentarea alocărilor bugetare pentru DN 75 Turda - Câmpeni - Lunca. Ei susțin că prin modernizarea drumurilor se pot atrage investitori în zonele vizate, prin care se pot crea noi locuri de muncă și se favorizează dezvoltarea turismului, cel din urmă sector fiind o importantă sursă de venit pentru cetățenii din Munții Apuseni.

Rămâne de văzut dacă și câte dintre aceste amendamente vor fi luate măcar în discuție, știut fiind faptul că în general amendamentele depuse de partidele de opoziție au puține șanse de a trece. Pentru bugetul de stat din acest an, Opoziția a anunțat că a depus mii de amendamente. De partea cealaltă, partidele care formează Coaliția de guvernare vor ca proiectul de buget să fie adoptat până vineri. Luni a expirat data limită pentru depunerea de amendamente la proiectul bugetului de stat pe 2019, iar acesta este programat să intre în dezbaterea plenurilor reunite în cursul zilei de miercuri, fiind greu de crezut că toate amendamentele depuse vor fi luate în discuție.

Nicu Goga

11.02.2019.