Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Arhieparhia de Alba Iulia și Făgăraș va găzdui următoarea întâlnire a tineretului catolic din România, programată în anul 2021

Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic, găzduită în perioada 25-29 iulie 2018 de Dieceza romano-catolica de Satu Mare, s-a încheiat. După câteva zile de o mare intensitate spirituală, duminică, la finalul Sfintei Liturghii de încheiere a evenimentului, s-a anunțat că următoarea întâlnire a tineretului catolic va avea loc peste trei ani în Arhieparhia de Alba Iulia și Făgăraș. Crucea Întâlnirii Naționale a Tineretului Catolic a fost predată delegației formată din tinerii Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș și a ajuns, duminică după amiază, la Blaj.

Fericire, inimi deschise, entuziasm și efervescenţă spirituală sunt caracteristicile care au animat cea de-a XIV-a ediție a întâlnirii tinerilor catolici. Frumuseţea şi consistenţa întâlnirilor precedente de la Vizantea, Gheorghe Doja, Faraoani, Blaj, Butea, Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Oradea, Şumuleu-Ciuc, Baia Mare, Iaşi și Cluj-Napoca, au continuat anul acesta la evenimentul verii din Biserica Catolică din România care a avut loc la Satu Mare, unde s-a desfăşurat cea de-a XIV-a ediţie a Întâlnirii Naţionale a Tineretului Catolic.

Crucea predată tinerilor veniți din Arhieparhie, însoțiți de reprezentanții Biroului Arhieparhiei pentru pastorația tinerilor și a copiilor, a ajuns în Catedrala „Sfânta Treime” din Blaj.

Sfânta Liturghie de încheiere a evenimentului, celebrată, în parcul „Grădina Romei” din Satu Mare, de către Episcopii Catolici de ambele rituri din țară, în prezența Nunțiului Apostolic în România, a încheiat ediția din acest an a Întâlnirii Naționale a Tineretului Catolic. Cu binecuvântarea Preafericirii Sale Cardinal Lucian, Arhieparhia de Alba Iulia și Făgăraș a fost reprezentată de Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei.

Tinerii veniţi la Satu Mare pentru Întâlnirea Naţională din cele 11 eparhii greco-catolice și dieceze romano-catolice din ţară, au avut parte de experiențe frumoase. Ei au participat la diferite programe: Liturghii, mărturii, conferinţe, programe alternative, vizitarea oraşului, vizitarea muzeelor, muzică, rugăciune. Tinerii greco-catolici au participat la Liturghie în Parohia Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, alături de ierarhii Bisericii Române Unite. Predica a fost rostită de Preasfinția Sa Virgil, episcopul Eparhiei de Oradea.

În cadrul Întâlnirii Naționale a Tineretului Catolic, cei prezenți au putut viziona filmul „Şapte martori pentru Mica Romă”, realizat de regizoarea Anca Berlogea. Acest film surprinde prin fotografii, filmări din arhive, dar şi interviuri, momentul desfiinţării Bisericii Greco-Catolice din România şi martirajul Episcopilor greco-catolici. Cu această ocazie, Preasfinția Sa Claudiu Lucian Pop, episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore, i-a invitat pe tinerii prezenți să urmeze exemplul dat de Episcopii Bisericii Române Unite, care au mărturisit cu preţul vieţii credinţa catolică şi a căror cauză de beatificare se găseşte în faza Romană.

sursa: www.e-communio.ro

30.07.2018.