Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Atomic Blaj, cu două echipe în în Campionatul Național de volei

A.C.S. Atomic Blaj, un club sportiv care este susținut exclusiv din sponsorizări și investiții private, va avea, din acest sezon, două echipe de volei juvenil înscrise în Campionatul Național. După ce anul trecut a participat cu echipa de minivolei fete pentru prima oară la o competiție organizată de Federația Română de Volei, făcând ca Blajul să aibă în premieră două echipe în aceeași competiție, din toamnă A.C.S. Atomic Blaj va fi prezent în competițiile naționale cu echipele de minivolei și speranțe feminin.

La minivolei feminin, A.C.S. Atomic Blaj a fost repartizat în Seria I, alături de CSS Blaj, CSS Târgu Mureș, CSS Târnăveni și CSS Torpi Ms Târgu Mureș. În schimb, în Divizia Speranțe feminin, A.C.S. Atomic Blaj va evolua în Seria H, alături de echipele LPS Cetate Deva, CSS Blaj, CS Ocna Mureș și CSS Sibiu. Meciurile vor avea loc în sistem turneu, fiecare formație urmând să fie organizatoare, echipele pregătite de Dan Balu urmând să-și dispute partidele de pe teren propriu în Sala de Sport de la Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” și în Sala de Sport a Liceului Tehnologic „Timotei Cipariu” Blaj.

Principala țintă a clubului condus de profesorul Dan Balu, cel care este de altfel și antrenorul celor două echipe, este dezvoltarea personală și armonioasă a fiecărui sportiv legitimat la A.C.S. Atomic Blaj, calificarea în fazele superioare ale competițiilor aflându-se, de asemenea, pe lista de obiective a clubului înființat în 2016.


„În acest moment avem 25 de sportive legitimate, în condițiile în care multe echipe se prezintă cu loturi reduse numeric. Am creat acest club cu scopul de a da posibilitatea cât mai multor copii să participe, în mod organizat, la competiții și să deprindă ceea ce numim cultură sportivă, atât de puțin prezentă în România. De aceea, nu urmărim să facem performanță cu orice preț, ci mai ales să le insuflăm copiilor iubirea pentru sport, să facem educație în acest sens, astfel încât să promovăm spiritul de echipă, într-un mediu stimulativ, plăcut și, mai ales, educativ. Clubul este privat, organizat sub forma unei asociații de tip non-profit, este afiliat la Federația Română de Volei și se susține din sponsorizări și din contribuțiile părinților. În acest sens, doresc să le mulțumesc în special SC Bosch Automotive SRL și Asociației `Jidvei - Viitor pentru Educație` pentru ajutorul pe care ni-l oferă”, afirmă profesorul Dan Balu.

În primul sezon, A.C.S. Atomic Blaj a obținut locul trei în grupă cu echipa de minivolei fete (foto 1), un rezultat considerat foarte bun, în condițiile în care obiectivul este, în primul rând, formarea de voleibaliste capabile să facă o carieră în volei, dar și o participare cât mai bună în competițiile organizate de Federația Română de Volei.

Voleiul feminin de sală nu este singura ramură din acest sport pe care o dezvoltă A.C.S. Atomic Blaj. Din acest an, clubul blăjean este prezent și în competițiile de volei pe plajă, acolo unde a realizat performanțe notabile. Astfel, echipa A.C.S. Atomic Blaj, formată din Tudor Balu si Cristian Bălău (foto 2), jucători legitimați și la CSS Blaj, coordonată de profesorul Dan Balu, a obținut locul II la Campionatul Național volei pe plajă, categoria Speranțe, o performanță remarcabilă pentru sportul blăjean și județean, consemnată chiar în sezonul de debut. Acest rezultat nu ar fi fost posibil fără sprijinul financiar al Magic Gardens Events Crăciunel și fără ajutorul Astoria Poll Park Alba Iulia, care le-a pus la dispoziție celor doi voleibaliști blăjeni terenul de volei pe plajă pentru antrenamentele premergătoare competițiilor. Impulsionat de rezultatele obținute în primul sezon, clubul dorește să dezvolte și sectorul voleiului pe plajă, prin atragerea și a altor sportivi interesați.

Chiar dacă în Blaj nu există o sală de sport care să poată fi omologată pentru disputarea meciurilor de baschet, A.C.S. Atomic Blaj are și o secție de baschet masculin (foto 3), formată până acum din două echipe, categoriile mini și baby baschet, care participă la competiții neoficiale și la meciuri amicale, derulate în parteneriate cu cluburi similare din Deva, Sebeș și Sibiu. O contribuție importantă la funcționarea acestei secții o are compania Apidava Blaj, care sprijină financiar dezvoltarea baschetului în Blaj.

Nu în ultimul rând, A.C.S. Atomic Blaj este locul în care angajații firmelor din Blaj pot să facă sport într-un mod organizat, cel mai bun exemplu fiind excelenta colaborare cu firma Bosch. În acest sens, s-au obținut performanțe deosebite la competiția care a reunit cele mai mari corporații din România, Corporate Games, unde A.C.S. Atomic Blaj a obținut locul I la volei mixt și locul II la volei masculin. Tot sub „umbrela” Atomic Blaj se desfășoară, în fiecare an, „Cupa Bosch” la volei și „Cupa Bosch” la minifotbal.

Cei care vor să devină sportivi la A.C.S. Atomic Blaj sunt invitați să se adreseze conducerii clubului, la numărul de telefon, 0740-944.537, în vederea participării la preselecțiile organizate.

Nicu Goga

05.09.2019.