Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Blaj: Încă două Proiecte Erasmus+ câștigate de Școala Gimnazială „Toma Cocișiu”

Școala Gimnazială „Toma Cocișiu” Blaj va derula, în perioada septembrie 2019 – august 2021, două Proiecte de parteneriat strategic în domeniul educației școlare, respectiv proiecte de schimb interșcolar KA229, cu finanțare europeană.

Pentru cadrele didactice și elevi, proiectele și programele europene au devenit în ultimii ani o modalitate foarte interesantă și utilă de a-și dezvolta formarea continuă, într-un cadru modern, inspirat din bunele practici europene.

Primul proiect, „PUT ME IN FAIRY TALE” ( „Pune-mă în basm”), cu numărul 2019-1-SK01-KA229-060628_5, este conturat pe durata a doi ani școlari și include patru evenimente de mobilitate europeană pentru elevi, în cele patru țări partenere României în proiect: Slovacia, Italia, Spania, Turcia. Câte 5 elevi și cadre didactice se vor deplasa în fiecare țară parteneră. Astfel, 20 de elevi vor fi implicați în mobilități propriu-zise, dar activitățile din proiect se vor adresa și altor elevi din școală. Coordonatorul de proiect este director prof.dr. Alina Maria Dulău iar manager de proiect este prof. Laura Marinela Staicu.

Al doilea proiect, „GREENER TOGETHER, GREENER FOR OUR PLANET” („Mai verde împreună, mai verde pentru planeta noastră”), cu numărul 2019-1-ES01-KA229-064031_5, are următoarele țări partenere: Spania, Italia, Bulgaria, Turcia. Proiectul presupune patru mobilități în fluxuri de 5 elevi și cadre didactice care se vor deplasa în fiecare țară parteneră României. Deci încă 20 de elevi vor fi implicați în mobilități. Informațiile însușite în timpul mobilităților vor fi transmise și însușite de întreg personalul școlii, prin activități de diseminare concepute de echipa de proiect.

„Câștigarea acestor două proiecte reprezintă pentru noi o mare satisfacție pentru că, dincolo de numeroasele beneficii ce se vor obține cu fonduri europene, școala noastră a dovedit că are capacitatea de a concepe proiecte câștigătoare”, afirmă directorul Școlii Gimnaziale „Toma Cocișiu” Blaj, prof.dr. Alina Maria Dulău.

Prima întâlnire în acest proiect este programată în România, la Școala Gimnazială „Toma Cocișiu”, în intervalul 3-10 noiembrie 2019. Echipele de proiect, formate din elevi și cadre didactice din țările partenere, vor desfășura, împreună cu echipa de proiect din școală, diferite activități legate de proiect: lecții, ateliere, excursii, drumeții și activități recreatice. Până la sosirea musafirilor, echipa de proiect din școală este în febra pregătirilor, însemnând: materiale de promovare (mape, pliante, roll-ups), amenajarea sălii pentru desfășurarea activităților proiectului, activități organizatorice cu privire la întâmpinarea partenerilor, cazarea lor, programul zilnic pe durata vizitei de proiect.

Proiectul va fi implementat de o echipă de 9 profesori: director prof. dr. Alina Maria Dulău – coordonator de proiect, prof. Laura Marinela Staicu – manager de proiect, Iulia Ciolan, Mihaiela Marcu, Brândușa Cetean, Mona-Carmen Cârnaț, Delia Gherghin.

„Ca de fiecare dată când am participat la astfel de proiecte, echipa școlii trăiește emoții atât în perioada de pregătire, cât și în momentul întâlnirii, dar știm că sunt emoții constructive care ne mobilizează să dăm ceea ce avem mai bun. Dorim să facem din acest proiect, în general, și din această întâlnire, în special, atât un prilej de îmbogățire în plan profesional, cât și de promovare la nivel european a valorilor locale și naționale”, a declarat purtător de cuvânt al școlii, Prof. Mona-Carmen Cârnaț.

23.10.2019.