Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Blaj: 17 secții de votare îi așteaptă duminică, pe blăjeni, la alegerile pentru desemnarea reprezentanților României în Parlamentul European și la Referendumul naţional pentru justiție

Peste 17.000 de blăjeni sunt invitați la urne duminică, 26 mai 2019, să voteze la alegerile pentru desemnarea reprezentanților României în Parlamentul European și la Referendumul naţional pentru justiție. În Blaj vor fi disponibile 17 secții de votare, care se vor deschide la ora 07.00 și se vor închide la ora 21.00. Cetățenii își vor exprima opțiunea la secțiile de votare la care sunt arondați, aceleași ca la referendumul pentru redefinirea familiei din toamna trecută.

Lista secțiilor de votare și numerotarea acestora la la alegerile pentru desemnarea reprezentanților României în Parlamentul European și la Referendumul naţional pentru justiție:

- Piaţa Agroalimentară din zona Gării (75);
- Piața Mare Agroalimentară din zona Câmpia Libertăţii (76);
- Baza de Agrement Blaj (77),
- Grădiniţa de copii cu program prelungit de pe strada Eroilor (78);
- Şcoala Gimnazială „Toma Cocișiu” (79);
- Centrul Cultural „Iacob Mureşianu" (80);
- Liceul Tehnologic „Ștefan Manciulea” (81);
- Serviciul Public de Asistență Socială (82);
- AJVPS Blaj (fostul CET) de pe strada Gheorghe Bariţiu (83);
- Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu” (84);
- Colegiul Naţional „I.M Clain" Blaj (85);
- Şcoala Gimnazială „Petru Pavel Aron” Veza (86);
- Şcoala Gimnazială „I. M. Moldovan” Izvoarele (87);
- Grădiniţa de copii de pe strada Păcii, Izvoarele (88);
- Şcoala Gimnazială Mănărade (89);
- Şcoala Primară Petrisat (90);
- Şcoala Gimnazială Tiur (91).

Alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European și Referendumul naţional au loc simultan, în data de 26 mai 2019, între orele 7:00 – 21:00.

Pot vota cetățenii români care au vârsta de 18 ani, împliniți până în ziua alegerilor, inclusiv.

Alegătorii votează la secțiile de votare la care sunt arondați cu domiciliul sau reședința, conform listelor electorale permanente.

Alegătorii arondați la o secție de votare nu își pot exercita dreptul de vot la o altă secție de votare din aceeași unitate administrativ-teritorială. Președintele biroului electoral al secției de votare va îndruma alegătorul să voteze la secția de votare la care este arondat.

Cetățeanul care, în ziua alegerilor, se află într-o altă localitate decât cea în care este înscris în lista electorală poate să își exercite dreptul de vot în localitatea respectivă, la orice secție de votare, urmând a fi înscris într-o listă suplimentară de către președintele biroului electoral al secției de votare, pe baza actului de identitate.

Nicu Goga

24.05.2019.