Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Blaj: 20 de lămpi antibacteriene achiziționate pentru Spitalul Blaj, cu sume provenite din donații

Asociația „2% pentru Spitalul Blaj” a achiziționat, în ultima săptămână, pentru Spitalul Municipal Blaj, spital suport pentru cazurile grave și critice de Covid-19 sau cu comorbidități și alte afectiuni, din județ, 20 de bucăți de lămpi antibacteriene UVC, bactericide, germicide, cu ultraviolete, lămpi care vor fi folosite în secțiile în care sunt internați pacienți cu Covid-19. Aceste lămpi antibacteriene pot fi folosite, în prezența oamenilor, pentru dezinfecția aerului din încăperi. Valoarea achiziției este de 93.000 lei, informează un comunicat al instituției medicale blăjene.

Cele 20 de bucăți de lămpi antibacteriene UVC vor fi folosite în saloane și în spații comune – coridoare, săli tratament, etc - cu un grad de siguranță mare și vor ajuta Spitalul Blaj în lupta contra răspândirii virusului Sars Cov 19 și a altor microorganisme, acționând instantaneu prin perturbarea structurii ADN a acestora, exterminandu-le.

Aparatele sunt repartizate în secțiile ATI, Boli Infecțioase și Boli Interne ale Spitalului Municipal Blaj, iar prin folosirea lor va crește siguranța pacienților și angajaților spitalului - medici, asistente și personal auxiliar, fiind un dispozitiv de protecție de clasa I, care asigură protecție IP 20 (protecție electrică).

Achiziția a fost posibilă datorită donațiilor și contribuțiilor celor care au dorit să sprijine Spitalul Municipal Blaj și, implicit, cadrele medicale, medici, asistente medicale și personal auxiliar, în lupta cu noul Coronavirus Sars Cov 2, dându-le o șansă în plus în această bătălie.

Spitalul Blaj le mulțumește tuturor celor care au înțeles seriozitatea acestei boli și care au ales să se implice financiar pentru a înfrânge pandemia de coronavirus.

De la începutul activității ca spital suport pentru cazurile grave și critice de Covid-19, la Spitalul Municipal Blaj au fost tratați 86 de pacienți infectați cu noul coronavirus. 50 dintre aceștia s-au vindecat și au fost externați.

„Rămânem uniți, în prima linie, cu speranța că totul va fi bine”, se mai arată în comunicatul Spitalului Municipal Blaj.

Nicu Goga

13.05.2020.