Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Blaj: A început modernizarea curții interioare a Colegiului Național „Ioan Inochentie Micu Clain”

Întreaga curte interioară a Colegiului Național „Ioan Inochentie Micu Clain” va fi modernizată complet, în cadrul unui proiect în valoare de aproximativ 4 milioane de lei, derulat de administrația locală, care speră că acestea se vor finaliza în luna septembrie 2020. Vor fi modernizate terenurile de sport, va fi construit un amfiteatru de vară și vor fi amenajate spații de joacă pentru preșcolari, zone verzi de recreere pentru elevi și profesori, precum și o parcare modernă la intrarea de pe strada Tudor Vladimirescu.

Primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar, a anunțat că au început lucrările de reabilitare și de modernizare a curții interioare de la Colegiul Național „Ioan Inochentie Micu Clain” Blaj. Investiția este în valoare de aproximativ 4 milioane de lei (cu TVA) și are ca termen de finalizare luna septembrie 2020. Practic, va fi refăcută întreaga curte interioară a școlii! Baza sportivă va conține un teren de fotbal pe iarbă, un teren de volei și handbal și un teren de baschet, toate dotate cu tribune și cu instalație de nocturnă. În zona grădiniței vor fi construite alei, locuri de joacă, piste de biciclete pentru preșcolari, integrate într-un spațiu verde, iar în spatele școlii va fi amenajat un amfiteatru de vară și un centru educațional. La accesul de pe strada Tudor Vladimirescu va fi construită o parcare modernă, în dreapta intrării elevilor urmând a fi amenajată o zonă verde de recreere, dotată cu alei și bănci.

„La finalul lucrărilor, curtea interioară a Colegiului Național „Inochentie Micu Clain” va avea un aspect care respectă tradiția și nivelul celei mai importante instituții de învățământ din Blaj. Proiectul `Amenajare urbanistică și peisagistică a curții interioare a Colegiul Național „Inochentie Micu Clain` reprezintă cea mai concretă formă de respect pe care administrația locală o arată școlilor blăjene, prin care ne dorim și mai mult să evidențiem locul pe care îl ocupă educația în viața comunității noastre”, afirmă primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar.

Nicu Goga

31.07.2019.