Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Blaj: A fost lansat proiectul „Municipiul Blaj - Administrație Publică Eficientă”

Modernizarea administrației publice locale din Blaj prin fonduri europene se va face în două etape. În prima etapă, 100 de persoane din administrația blăjeană vor beneficia de un proiect care are ca obiectiv creșterea calității actului administrativ. Concret, primarul și viceprimarul muncipiului Blaj, 18 consilieri locali și 80 de persoane angajate în aparatul de specialitate al Primarului municipiului Blaj își vor îmbunătăți cunoștințelele și abilitățile în furnizarea și comunicarea unor servicii publice de calitate, inclusiv digitalizate și online.

Informațiile au fost furnizate de primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar, și de secretarul Primăriei Blaj, Sergiu Ștefănescu, în cadrul conferinței de lansare a proiectului „Municipiul Blaj - Administrație Publică Eficientă”, ce s-a desfășurat vinerea trecută la Primăria Blaj. Scopul acestuia este asigurarea sistemului de management al performanței și calității ISO 9001: 2015, inclusiv digitalizarea serviciilor ce optimizează procesele orientate către beneficiari, în administrația publică locală a municipiului Blaj, în termen de opt luni de la inițierea procesului de implementare a acestora.


Astfel, vor fi cumpărate patru sisteme desktop all in one, cu patru licențe și patru licențe antivirus, vor fi achiziționate servicii de implementare și certificare privind sistemul de management al performanței ISO 9001:2005 și va fi updatată la cele mai noi standarde pagina web a instituției, inclusiv prin achiziția, înregistrarea și închirierea domeniului. Nu în ultimul rând, vor fi achiziționate servicii de organizare de cursuri în domeniul modernizării și eficienței administrației locale blăjene.

Durata de implementare a acestui proiect este de zece luni, iar valoarea totală este 262,874,37 lei, dintre care valoarea eligibilă este de 262,874,37 lei (valoare eligibilă nerambursabilă de 257.616,88 lei, contribuția beneficiarului de 5.257,49 lei).

Proiectul prezentat săptămâna trecută este doar prima componentă a unui program mai amplu de modernizare a administrației locale Blaj. El își va atinge potențialul maxim în momentul semnării contractului de finanțare și pentru proiectul „Municipiul Blaj – administrație publică eficientă – etapa a II-a”, în valoare totală de aproximativ trei milioane de lei. În cadrul acestui proiect cele mai importante activități sunt: achiziționarea în continuare a încă șapte sisteme desktop all in one, împreună cu licențe de programe și programe antivirus, dotarea cu mobilier și modernizarea Sălii mari de ședință a municipiului Blaj, achiziția unei platforme integrate de servicii electronice și platformă integrată pentru arhivarea electronică, inclusiv a licențelor, achiziția de servicii informatice și de comunicații pentru funcționarea unui sistem de 300 de beaconi de exterior în spațiile publice din municipiul Blaj și continuarea sistemului de perfecționare prin cursuri a funcționarilor din UAT Blaj.

Nu în ultimul rând, din fonduri proprii de astă dată, clădirea în care funcționează Primăria Blaj va intra, începând de anul viitor, într-un amplu proces de modernizare, ce cuprinde lucrări de reparații interioare, a mai anunțat, cu această ocazie, primarul Gheorghe Valentin Rotar.

La conferința de lansare a proiectului „Municipiul Blaj - Administrație Publică Eficientă” s-a vorbit și despre celelalte proiecte pe fonduri europene depuse de administrația blăjeană, care se află în diverse stadii de evaluare. Cele mai importante sunt: extindere, reabilitare și dotare Școala Gimnazială „Simion Bărnuțiu” și Școala Gimnazială „Ion Micu Moldovan” (aproximativ 6.2 milioane lei), amenajarea parcului din Veza (aproximativ 4,2 milioane lei), extindere, reabilitare și dotare Creșă la nivelul Municipiului Blaj (aproape 2,8 milioane lei), îmbunătățirea calitătii vieții populației municipiului Blaj (aproape 24.000 lei) și extindere și dotare Ambulatoriu Spital municipial Blaj (peste 10,7 milioane lei). Despre majoritatea acestor proiecte se poate vorbi doar după semnarea contractelor de finanțare.

Nicu Goga

22.10.2018.