Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Blaj: acțiune de ecologizare a pădurii Cărbunari desfășurată de Running & Cycling Club Blaj - AUDIO

Peste 40 de saci de gunoi manajer, cu un volum total de peste 1.000 de litri, au fost strânși, în numai câteva ore, de Asociația Running & Cycling Club Blaj, în cadrul unei acțiuni interne de ecologizare, organizată, vinerea trecută, în Pădurea Cărbunari (Blaj). Peste 20 de membri ai asociației blăjene au răspuns inițiativei lansate pe grupul intern de socializare, iar rezultatele au fost peste așteptări. Prezenți în studioul de emisie Radio Blaj, Ioana Aruști și Andrei Gașpar, reprezentanți ai Asociației Running & Cycling Club Blaj, au oferit mai multe detalii despre acțiunea de vinerea trecută și au anunțat că intenționează să organizeze o acțiune mai amplă de ecologizare în pădurea Cărbunari, la care vor fi invitați toți iubitorii de natură, cel mai probabil înainte de data de 1 mai.

Ioana Aruști, membru Asociația Running & Cycling Club Blaj:

„Ideea era discutată de mai mult timp, în diferite contexte, în anturajul nostru, împreună cu prietenii cu care realizăm diverse activități. Doar că nu s-a ivit momentul potrivit, până vinerea trecută! A fost pur și simplu lansată ideea pe grupul pe care comunicăm noi și, spre surprinderea noastră, foarte mulți au aprobat-o! Mai mult decât atât, au participat la această acțiune! Practic, ne-am întâlnit vineri după amiază, de la ora 18:00 și, până s-a întunecat, timp de aproape trei ore, am reușit să adunăm peste 40 de saci de gunoi. Au participat mai mult de 20 de persoane, fiecare a fost relaxat, toți au venit după o zi de muncă și au participat la această acțiune. Loc de desfășurare mai este, pentru că noi am lucrat până la ivirea nopții. Zona în care efectiv am lucrat vineri a rămas, în urma noastră, foarte curată, pentru că nu se mai vedeau hârtii sau peturi de plastic. Concluzia serii a fost următoarea: dacă dintr-o sută de persoane, una singură se va gândi mai bine înainte să arunce ceva în natură, va fi un câștig.”

Andrei Gașpar, președinte Asociația Running & Cycling Club Blaj:

„A fost o idee pusă în practică foarte repede, ne-am înțeles pe acel grup de socializare și, datorită hărniciei celor peste 20 de persoane participante, am reușit să strângem undeva la peste 1.000 de litri de deșeuri, care s-au adunat în acea zonă a pădurii Cărbunari. Ne propunem să mai organizăm astfel de acțiuni, încă nu am stabilit exact perioada și ziua, dar încercăm să mediatizăm acest eveniment imediat după ce vom lua o hotărâre în acest sens și sperăm să participe cât mai multe persoane, voluntari din Blaj și din zona Blajului, membri ai clubului Running & Cycling Blaj, fondatori ai clubului nostru. Ne-am gândit ca această acțiune să fie organizată în timpul vacanței școlare, înainte de 1 mai.”

Nicu Goga

Foto: Facebook/Asociația Running & Cycling Club Blaj

09.04.2019.

Un interviu mai amplu cu Ioana Aruști și Andrei Gașpar, reprezentanți ai Running & Cycling Club Blaj, despre întreaga activitate a asociației, acordat postului nostru de radio, puteți asculta miercuri, 10 aprilie - de la ora 18:00, joi, 11 aprilie - de la ora 13:20, vineri, 12 aprilie - de la ora 18:00 și sâmbătă, 13 aprilie - de la ora 13:00, pe 96,2 FM și în fișierul audio de mai jos.