Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Blaj: alte amenzi pentru nerespectarea stării de urgență

Polițiștii din Blaj au acordat noi amenzi pentru nerespectarea stării de urgență și încălcarea ordonanțelor militare. Pe raza municipiului Blaj și a localităților rurale limitrofe a fost organizată o acțiune cu efective suplimentare în care au fost angrenați 36 de polițiști, jandarmi și polițiști locali. Au fost controlate 106 autovehicule, au fost legitimate 187 de persoane și au fost constatate, în total, 121 de abateri de natură contravențională, sancționate cu amenzi în valoare de 246.185 lei. Dintre amenzi, 98 au fost aplicate pentru nerespectarea dispozițiilor legale privind starea de urgență. Totodată, polițiștii au verificat 62 de persoane aflate în izolare, informează Prefectura Alba.

Este a doua raportare de acest gen în această săptămână, după ce, marți, Instituția Prefectului Județului Alba a anunțat o acțiune similară a Poliției Blaj, în cadrul căreia au fost acordat 134 de amenzi, în valoare de 542.980 lei, pentru nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare emise în contextul stării de urgență, iar o persoană care nu a respectat obligația izolării a fost plasată în carantină instituționalizată.

În județul Alba, în ultimele 24 de ore, 261 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba și 41 polițiști locali au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. S-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 978 de persoane aflate în 356 de locații, iar echipaje mixte de polițiști, jandarmi, polițiști locali și lucrători MApN au intensificat activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanțele Militare. În urma activităților au fost aplicate 275 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea dispozițiilor Ordonanțelor Militare, în valoare de 564.600 lei.

Tot în ultimele 24 de ore, 127 de jandarmi au acționat pe raza județului Alba. În urma acțiunilor specifice au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 18.000 de lei. Aceste sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare cu privire la circulația persoanelor, se mai arată în comunicatul Prefecturii Alba.

Nicu Goga

09.04.2020.