Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Blaj: amenzi de peste 500.000 lei pentru nerespectarea stării de urgență

Polițiștii blăjeni au acordat 134 de amenzi pentru nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare emise în contextul stării de urgență, iar o persoană care nu a respectat obligația izolării a fost plasată în carantină instituționalizată.

Poliția Municipiului Blaj a organizat o acțiune cu efective suplimentare, pe raza municipiului și a localităților rurale arondate, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanțele Militare. Cu ocazia acțiunii au fost controlate 66 de autovehicule și 204 persoane și au fost constatate și sancționate 153 de abateri de natură contravențională, din care 134 pentru nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare emise în contextul stării de urgență. Valoarea sancțiunilor aplicate a fost de 542.980 lei. Totodată, au fost verificate 75 de persoane aflate în izolare și a fost depistată o persoană care nu a respectat obligația izolării, aceasta fiind plasată în carantină instituționalizată. La acțiunea coordonată de Poliția Blaj au fost implicați 58 de polițiști, jandarmi și polițiști locali.

Polițiștii din Alba continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență prin verificarea persoanelor și societăților comerciale, fluidizarea traficului rutier și escortarea autovehiculelor care tranzitează județul nostru cu persoane care revin din afara granițelor țării, informează Prefectura Alba.

În ultimele 24 de ore, 215 polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba și 41 polițiști locali au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. Astfel, s-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 920 de persoane, iar echipaje mixte de polițiști, jandarmi, polițiști locali și lucrători MApN au intensificat activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanțele Militare.

Ca urmare a acțiunii au fost aplicate 233 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 502.800 de lei, pentru nerespectarea dispozițiilor Ordonanțelor Militare. De la debutul epidemiei, polițiștii din Alba au aplicat 2.891 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.352.750 de lei.

În ultimele 24 de ore, 130 de efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba au desfășurat astfel de misiuni, iar în urma acțiunilor specifice au fost aplicate de echipajele de jandarmi, 8 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 20.000 de lei, dintre care una în valoare de 6.000 de lei iar șapte sancțiuni în valoare de 2.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor prevăzute în ordonanțele militare, cu privire la circulația persoanelor,

Prefectul județului Alba, Nicolae Albu, face un apel către cetățeni să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile ordonanțelor militare. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei, se mai arată în comunicatul emis de Instituția Prefectului – Județul Alba.

07.04.2020.