Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Blaj: aproape 100 de amenzi acordate de Poliție într-o singură zi - femeie reținută pentru furt

Polițiștii din Blaj au organizat, joi 30 ianuarie, o acţiune cu efective suplimentare în municipiul Blaj. Au fost legitimate153 de persoane, controlate 127 de autovehicule, aplicate 98 amenzi și constatate, în flagrant, 5 infracțiuni. O femeie, cercetată în libertate pentru mai multe furturi, a fost reținută după ce a sustras 350 de lei din buzunarul unei persoane din localitate.

La data de 30 ianuarie 2020, Poliţia Municipiului Blaj a organizat, pe raza municipiului, o acţiune care a avut ca scop prevenirea faptelor de natură penală sau contravențională, creșterea climatului de siguranță publică și reducerea riscului rutier.

Polițiștii au legitimat 153 de persoane, au verificat 127 de autovehicule și au constatat, în flagrant, 5 infracțiuni. O persoană a fost reținută, pentru fapte de furt. Au fost constatate 98 de abateri de natură contravenţională, sancționate cu amenzi în valoare totală de 15.725 lei, din care 86 la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar restul la alte acte normative.

Au fost reținute 3 permise de conducere și au fost retrase 4 certificate de înmatriculare, informează Inspectoratul de Poliție al Județului Alba.

Cu această ocazie, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Blaj au luat măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore, față de o femeie de 43 de ani, din Blaj, cercetată pentru infracțiunea de furt.

Aceasta este acuzată că, la data de 20 ianuarie 2020, în timp ce se afla în incinta unei societăți comerciale, ar fi profitat de neatenția unui bărbat de 59 de ani, din municipiu, căruia i-ar fi sustras 350 de lei din buzunarul exterior al hainei.

Femeia nu este la prima faptă de acest fel și nici la prima reținere. Ea era sub control judiciar după ce în data de 8 ianuarie 2020 a fost reținută pentru că, în 6 decembrie 2019 a sustras, dintr-un magazin, produse alimentare și cosmetice în valoare de 890 de lei. În luna iunie 2019, femeia a fost reținută după ce a furat portmoneul unei femei, iar în 2018 a fost reținută pentru că a furat suma de 1.040 de lei din sertarul unui magazin din Blaj.

De asemenea, femeia are antecedente penale, constând în fapte de furt săvârșite atât în țară cât și în străinătate.

31.01.2020.