Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Blaj: Cei mai harnici producători agricoli au fost premiați de Primăria Blaj - FOTO

Primăria Blaj i-a premiat, duminică, pe cei mai harnici producători de pe Valea Târnavelor, în cadrul celei de-a XIX-a ediții a „Bogățiilor Toamnei la Blaj”. În acest an, autoritățile au hotărât să nu mai departajeze producătorii de legume, fructe și lactate ca până acum și au decis să acorde diplome de merit și premii egale în bani, în valoare de 300 de lei, celor 49 de comercianți, în semn de înaltă apreciere pentru ceea ce reprezintă ei cu adevărat pentru comunitatea blăjeană: niște învingători.

Primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar, a declarat că aceste premii reprezintă mulțumirile pe care autoritățile locale le adresează producătorilor de pe Valea Târnavelor pentru că, în fiecare an, ei ne fac să ne regăsim identitatea, să redescoperim natura și tradițiile de pe Valea Târnavelor.

„Prin ei, această sărbătoare autentică a pământului și a celor care-l muncesc unește prezentul de trecut și de viitor și readuce în atenția tuturor tradiții și obiceiuri care dau identitate comunității blăjene. Aceste premii reprezintă și o încurajare pentru anii care vin, pentru că ne dorim ca producătorii prezenți în cele două piețe ale Blajului să ne alimenteze constant cu produse de calitate, ecologice, sănătoase și gustoase, cu mult peste cele pe care le găsim, în general, în magazine”, a mai spus edilul blăjean.

Cei prezenți au putut să admire expozițiile de legume, fructe și produse lactate, pregătite de producători și chiar să se bucure de produsele expuse, care au putut fi achiziționate de doritori. Vânzările au fost pe măsura evenimentului, marfa fiind mult mai puțină la sfârșitul zilei față de cea existentă la primele ore ale dimineții.

Atmosfera a fost întreținută, ca de obicei, de soliștii și dansatorii Centrului Cultural „Augustin Bena” Alba.

Cea de-a XIX-a ediție a Bogățiilor Toamnei la Blaj a avut loc în Piața Mare Agroalimentară, duminică, 22 septembrie 2019.

Nicu Goga

22.09.2019.