Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Blaj: Consacrarea Episcopului Cristian Crișan va avea loc în data de 28 martie, la Catedrala „Sfânta Treime”

Consacrarea Preasfinției Sale Cristian Dumitru Crișan, ales Episcop Auxiliar al Arhieparhiei de Alba-Iulia și Făgăraș, se va desfășura sâmbătă 28 martie 2020, la ora 10:00, în Catedrala Arhiepiscopală Majoră “Sfânta Treime” din Blaj, se arată într-o circulară a Preafericitului Lucian Cardinal Mureșan, dată publicității miercuri, 5 februarie. În aceeași circulară a fost anunțat și faptul că ceremonia de consacrare a Preasfinției Sale Călin Ioan Bot, ales Episcop Auxiliar al Eparhiei de Lugoj, va avea loc sâmbătă 25 aprilie 2020, la ora 10:00, în Catedrala „Coborârea Sfântului Spirit” din Lugoj.

„Cerem Venerabililor Fraţi întru Episcopat, Protopopilor și Clerului, să prevadă ca această circulară să fie citită în fiecare comunitate a Bisericii noastre”, se arată în circulara Cardinalului Lucian, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică și Președinte al Sinodului Episcopilor.

În data de 22 ianuarie 2020, Sfântul Părinte Papa Francisc și-a dat acordul cu privire la alegerea canonică făcută de Sinodul Episcopilor Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, prin care Părintele Călin Ioan Bot și Părintele Cristian Dumitru Crişan au fost aleși Episcopi.

Părintele Cristian Dumitru Crişan a fost ales Episcop Auxiliar al Arhieparhiei de Alba-Iulia și Făgăraș, atribuindu-i-se Scaunul episcopal titular de Abula, iar Părintele Călin Ioan Bot a fost ales Episcop Auxiliar al Eparhiei de Lugoj, atribuindu-i-se Scaunul episcopal titular de Abritto.

Născut pe data de 11 octombrie 1981, Preasfinția Sa Cristian Dumitru Crişan va fi, în momentul consacrării episcopale de la Blaj, cel mai tânăr episcop catolic din lume.

Nicu Goga

06.02.2020.