Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Blaj: donație importantă pentru Școala „Toma Cocișiu” din partea nepoatei patronului spiritual al instituției

Școala Gimnazială „Toma Cocișiu” Blaj a primit o donație impresionantă, prin valoarea materială, din partea nepoatei patronului spiritual al instituției de învățământ. Astfel, doamna Augusta Antonia Moldovan, nepoata ilustrului pedagog Toma Cocișiu, a oferit școlii un teren care va fi folosit pentru desfășurarea orelor de tehnologie și științelor naturii, precum și sumele de 30.000 de euro și 24,700.00 RON, care vor fi folosite pentru acordarea de burse elevilor silitori cu o situație materială precară.

Conducerea Școlii Gimnaziale „Toma Cocișiu” din Blaj, prin director prof. dr. Alina Maria Dulău, mulțumește, și pe această cale, doamnei Augusta Antonia Moldovan, nepoata patronului spiritual al școlii, ilustrul pedagog Toma Cocișiu, pentru donația făcută școlii, respectiv pentru un teren care va intra în baza materială a școlii și care va fi administrat de Consiliul de Administrație al instituției de învățământ. Donația s-a făcut în scopul realizării unor activități cuprinse în cadrul orelor de educație de tehnologică agricolă pentru clasele V-VIII și a celor de științele naturii pentru clasele I-IV, precum și la alte activități extracurriculare și extrașcolare.

De asemenea, s-a înființat „Asociația bursierilor Școlii Toma Cocișiu”, a cărei președinte fondator este distinsa doamnă Augusta Antonia Moldovan, care a făcut acestei asociații o donație în valoare de 30.000 de euro și 24.700 lei, pentru acordarea de burse elevilor silitori, cu rezultate bune la învățătură, dar cu o situație materială precară, se arată într-un comunicat de presă al Școlii Gimnaziale „Toma Cocișiu”.

„Unui asemenea gest umanitar i se cuvin aduse elogii atât din partea elevilor școlii, cât și din partea întregului corp profesoral. De altfel, doamna Moldovan este mereu prezentă în mijlocul elevilor și cadrelor didactice din școala noastră, la evenimente precum deschiderea anului școlar, Ziua Școlii, premierea olimpicilor, etc.”, afirmă prof. Mona-Carmen Cârnaț, purtătorul de cuvânt al instituției.

Înființată la sfârșitul secolului XIX, Școala Gimnazială „Toma Cocișiu” Blaj a fost, între 1928-1943, Şcoala Experimentală, fiind condusă de pedagogul Toma Cocişiu, care a promovat metodele active în procesul de predare-învăţare.

Toma Cocișiu (1887-1986), absolvent în prima promoție a Institutului Pedagogic Greco-Catolic din Blaj, s-a remarcat prin promovarea metodelor active de predare-învățare, lucru inovator în pedagogia și didactica epocii. Din 2004, instituția de învățământ cunoscută ca Școala Generală Nr. 1 îi poartă numele, devenind Școala Gimnazială „Toma Cocișiu” Blaj.

Nicu Goga

05.11.2019.