Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Blaj: Elevi și profesori din Italia, Polonia și Turcia, la Școala Gimnazială „Toma Cocișiu”

În perioada 28 septembrie - 5 octombrie 2019, 24 elevi și 12 profesori din Italia, Polonia și Turcia participă la a treia întâlnire din cadrul proiectului de parteneriat strategic Erasmus+ în domeniul educației școlare „Human Rights and Citizenship”. Această întâlnire are loc la Școala Gimnazială „Toma Cocișiu”, partener în cadrul acestui proiect, reprezentantă de directorul școlii, prof. dr. Alina Maria Dulău și coordonatoarea proiectului, prof. Iulia Ciolan.

Elevii și profesorii din cele patru țări participă la lecții de limba engleză, geografie și educație civică, dezbateri și ateliere de lucru pe tema „Drepturile copilului. Convenția asupra drepturilor copiilor”, dar și la activități sportive, culturale și recreative.

Acest proiect Erasmus+ oferă elevilor, dar și profesorilor, oportunitatea de a-și dezvolta competențele de comunicare, de cooperare și muncă în echipă, de descoperire a unor elemente de cultură și civilizație, de a utiliza metode noi în predarea și consolidarea noțiunilor referitoare la drepturile omului și drepturile copilului și de a-i învăța pe elevi să fie toleranți și să accepte diferențele culturale.

„Ne dorim ca acest eveniment să fie o experiență utilă și plăcută pentru toți oaspeții noștri, o ocazie de a stabili noi legături de prietenie între copii și profesori”,se arată într-un comunicat al Școlii Gimnaziale „Toma Cocișiu” Blaj, semnat de prof. Mona-Carmen Cârnaț, purtătorul de cuvânt al instituției.

30.09.2019.