Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Blaj: Elevi ai Colegiului Național ,,I. M. Clain” calificați la olimpiadele naționale

Performanță deosebită pentru Colegiul Național ,,I. M. Clain” Blaj: elevele Cătăuță Casiana Maria (clasa a IX-a C) și Voina Elena-Andreea (clasa a X-a C) au câștigat faza județeană a olimpiadei de biologie, Voina Elena-Andreea a cules laurii la olimpiada județeană de lectură, Rus Andreea și Someșan Daria, ambele din clasa a VII-a B, s-au calificat la etapa națională a olimpiadei de limba latină, în timp ce Boancăș Robert, din clasa aVII-a, a obținut punctajul necesar pentru a trece la etapa națională. În plus, echipa de robotică RUBIX a Colegiului Național ”Inochentie Micu Clain” Blaj s-a calificat la faza națională a celui mai mare concurs de robotică din România, informează un comunicat al Colegiului Național ,,I. M. Clain” Blaj.

La Colegiul Național ,,I. M. Clain” Blaj, unul dintre colegiile de top din județul Alba, se promovează un învățământ de calitate, bazat pe obținerea performanței școlare la cât mai multe discipline. În vederea obținerii unor rezultate școlare excepționale, elevii participă la olimpiadele și concursurile școlare cu interes și seriozitate, fiind mereu încurajați să-și lărgească universal cunoașterii de către cadre didactice implicate, care au demonstrat că a fi dascăl înseamnă, dincolo de pregătirea de specialitate, și dăruire sufletească.

În anul școlar 2019-2020, două eleve de la Colegiul Național ,,I. M. Clain” Blaj au reușit să fie primele pe județ, calificându-se la etapa națională la biologie: Cătăuță Casiana Maria (clasa a IX-a C) și Voina Elena-Andreea (clasa a X-a C), profesor coordonator Sabo Catalina. Aceeași elevă, Voina Elena-Andreea, a cules laurii la olimpiada județeană de lectură, Lectura ca abilitate de viață, profesor coordonator Ana-Maria Comșa. De asemenea, elevele Rus Andreea și Someșan Daria, ambele din clasa a VII-a B, sub atenta îndrumare a profesoarei Adriana Zaharia, s-au calificat la etapa națională a olimpiadei de limba latină. La Concursul Național de Geografie ,,TERRA” elevul Boancăș Robert din clasa aVII-a, coordonat de prof. Livia Mureșan, a obținut punctajul necesar pentru a trece la etapa națională.

În plus, echipa de robotică RUBIX a Colegiului Național ”Inochentie Micu Clain” Blaj s-a calificat la faza națională a celui mai mare concurs de robotică din România. La faza regională, desfășurată la Cluj Napoca, în perioada 7-9 februarie, Rubix Blaj a obținut locul 1 - THINK AWARD și s-a calificat la faza națională a competiției. Componența echipei Rubix Blaj este următoarea: Avram Nicolae, Bogdan Vasile, Comșa Dorin Iulian, Puia Gabriel, Străjan Diana, Boitor Diana, Geogean Anca, Pușcă Darius, Spineanu Tudor, Vrenghea Maria, Oniga Andreea, Râșniță Radu, Aldea Paul, Moldovan Cristian, Voina Cătălina, mentor prof. Romanța Ghiță.

Reprezentanții conducerii Colegiului Național ,,I. M. Clain” Blaj, director prim – prof. Ioan Tomoiagă și director adj. – prof. Ana Marcu felicită elevii și cadrele didactice pentru rezultatele de excepție obținute în acest an școlar, prin care se confirmă valoarea colegiului blăjean în cadrul celorlalte unități de învățământ din județ. Cinste dascălilor care au reușit să le dezvolte elevilor interesul pentru studiu, competențele intelectuale și dorința de performanță în procesul instructiv-educativ la diferite discipline de învățământ și mult succes elevilor la etapa națională a olimpiadelor școlare.

Purtător de cuvânt,
Prof. dr. Claudia Oancea-Raica

11.03.2020.