Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Blaj: miercuri, 23 octombrie, de la ora 18:00,„Un Milion de Stele”, în fața Catedralei „Sfânta Treime”

Peste 500 de lumânări vor fi aprinse în acest an la Blaj cu ocazia evenimentului „Un Milion de Stele”, care se va desfășura, miercuri, 23 octombrie, de la ora 18:00, în fața Catedralei „Sfânta Treime”. Manifestarea este organizată de Caritas Blaj și își propune, în acest an, să ajute copiii cu probleme sociale și cu dizabilități, fiecare lumânare aprinsă reprezentând simbolic o persoană aflată în această categorie defavorizată.

Ajuns la cea de-a XIV-a ediție, evenimentul „Un Milion de Stele”, realizat de organizațiile Caritas din toată țara, va reaprinde din nou candelele solidarității în cadrul celui mai amplu gest destinat persoanelor defavorizate.

În această săptămână, Asociația Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj va aprinde, în mai multe locuri publice, „un milion de candele”, prin intermediul celor care vor să susțină o persoană nevoiașă, un copil orfan sau cu dizabilități, o persoană vârstnică singură sau o familie care traiește sub pragul sărăciei absolute. De asemenea, toți cei prezenți vor putea să ofere o donație la fața locului.

La Blaj, evenimentul „Un Milion de Stele” se va desfășura, la fel ca în ultimii ani, în fața Catedralei „Sfânta Treime”, miercuri, 23 octombrie, de la ora 18:00. Pentru acest an sunt pregătite peste 500 de lumânări, fiecare flacără reprezentând simbolic copiii cu probleme sociale și cu dizabilități.

În 2018, Asociația Caritas Mitropolitan Blaj a aprins acele „un milion de stele” în Blaj, Mediaș, Târnaveni, Teiuș, Cetatea de Baltă, Bucerdea Grânoasă și Cenade, reușind să strângă suma de 8.800,60-RON, bani care au fost oferiți copiilor cu probleme sociale sau cu dizabilități.

„Un Milion de Stele” reprezintă vocea celor nevoiași, care vor să-și facă auzite problemele și să tragă un semnal de alarmă la nivelul societății.

Anul acesta, Asociația Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj va organiza evenimentul în următoarele locații:

1. Blaj - în fața Catedralei „Sfânta Treime” – Miercuri, 23 Octombrie, ora 18:00;
2. Bucerdea Grânoasă - în fața Primăriei, Str. Ioan Maiorescu, nr. 82 – Joi, 24 Octombrie, ora 17:00;
3. Cenade - la Monumentul Eroilor din localitate – Miercuri, 23 Octombrie, ora 17:00;
4. Cetatea de Baltă – Grota Lourdes – Vineri, 25 Octombrie, ora 18:00;
5. Mediaș - parcarea din fața Bisericii Greco-Catolice, de lângă TransGaz, Str. Sticlei, Nr. 4 – Vineri, 25 Octombrie, ora 18:00;
6. Teiuș – Centrul de Zi „ProRomanes” – Vineri, 25 Octombrie, ora 17:00;
7. Târnăveni - Casa de Cultură „Mihai Eminescu”, Strada Republicii, Nr. 32 – Joi, 24 Octombrie, ora 18:00.

22.10.2019.