Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Blaj: Nicoară Ilinca Silvana (Colegiul Național ”I.M. Clain”), media 10 la Evaluarea Națională

O absolventă de clasa a VIII-a din Blaj a reușit să obțină notă maximă la examenul de Evaluare Națională din acest an. Este vorba de Nicoară Ilinca Silvana, de la Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” Blaj, care a obținut nota 10 atât la proba scrisă la limba română, cât și la cea de matematică. În județul Alba alți trei elevi au reușit să obțină notă maximă la Evaluarea Națională 2019, scrie Alba24.ro.

Tot la Blaj, Ștef Andreea Iulia, de la Școala Gimnazială „Toma Cocișiu” a obținut media 9.95, cu notele 9.90 la română și 10.00 la matematică, în timp ce Prainer Tania Maria, tot de la Școala Gimnazială „Toma Cocisiu” Blaj a încheiat examenul de Evaluare Națională cu media 9.82, după ce a fost notată cu 9.75 la română și 9.90 la matematică.

În județul Alba, conform rezultatelor afișate marți, la examenul de Evaluare Națională, 17 elevi au obținut nota 10 la examenul scris la limba și literatura română, în timp ce la proba de matematică numărul notelor maxime a fost mult mai mare, fiind înregistrate 51 note de 10, anunță Unirea.

Potrivit Ministerului Educației, 73,12% din absolvenții de clasa a VIII-a care au participat la examenul de Evaluare Națională 2019 au obținut medii de peste 5.

Rezultatele la Evaluarea Naţională au fost făcute publice marți în centrele de examen şi pe site-ul Ministerului Educaţiei, "edu.ro". Tot marți, între orele 14:00 şi 20:00, au fost primite contestaţiile celor nemulțumiți cu notele primite. Rezultatele finale, după contestaţii, vor fi afişate sâmbătă, 29 iunie. În perioada 3 - 7 iulie, elevii vor completa fişele de înscriere la liceu, iar în ziua de 12 iulie va avea loc repartizarea computerizată.

Media generală obţinută la Evaluarea Naţională are o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a.Absolvenţii claselor a VIII-a îşi vor putea continua studiile în învăţământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toţi elevii care au terminat ciclul gimnazial.

Nicu Goga

25.06.2019.