Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Blaj: o nouă acțiune cu efective suplimentare desfășurată de Poliție

Polițiștii din Blaj au organizat o nouă acţiune cu efective suplimentare pe raza municipiului. Au fost identificate și reținute patru persoane bănuite de furt, au fost aplicate 168 de sancțiuni contravenționale și au fost reținute cinci permise de conducere. Două persoane s-au ales cu dosare penale pentru că și-au folosit copiii minori la cerșetorie, pe raza municipiului Blaj, iar un bărbat a fost depistat, pe malul râului Târnava Mare, în timp ce pescuia prin metoda greblare.

Miercuri, 19 februarie 2020, Poliţia Municipiului Blaj, cu sprijinul polițiștilor Serviciului Rutier Alba, Secției 5 Poliție Rurală Blaj și Secției 6 Poliție Rurală Jidvei, a organizat o acţiune care a avut ca scop prevenirea faptelor de natură penală sau contravențională, creșterea climatului de siguranță publică și reducerea riscului rutier.

Cu ocazia acțiunii au fost legitimate 151 de persoane, controlate 100 de autovehicule, constatate, în flagrant delict, trei infracțiuni, reținute cinci permise de conducere și retrase două certificate de înmatriculare.

Totodată, polițiștii au constatat și sancționat 168 de abateri de natură contravențională, cu amenzi în valoare de 23.720 lei, din care 144 la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 16 la Legea 61/1991 privind liniștea publică, iar restul la alte acte normative.

Polițiștii au identificat și reținut patru persoane bănuite de furt. Astfel, polițiștii de investigații criminale din Blaj au luat măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore, față de patru bărbați, cu vârste cuprinse între 17 și 39 de ani, toți din Blaj, care sunt bănuiți de furtul unui gard. În sarcina celor patru s-a reținut faptul că, la data de 13 februarie 2020, în jurul amiezii, ar fi demontat și sustras aproximativ 35 de metri de gard din tablă și plasă de sârmă, pe care l-au secționat în diferite lungimi, iar ulterior l-au valorificat la un centru de colectare a deșeurilor feroase și neferoase, pentru suma de 2.500 de lei. Persoanele reținute vor fi prezentate în fața procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legal.

Două persoane s-au ales cu dosare penale pentru că și-au folosit copiii minori la cerșetorie, pe raza municipiului Blaj. O tânără de 19 de ani, din comuna Mica, județul Mureș, este cercetată pentru că apela la mila publică, folosindu-se de fiica sa minoră, în vârstă de patru ani, o altă femeie, de 38 ani, din comuna Blăjel, județul Sibiu, fiind prinsă în timp ce apela la mila publică, folosindu-se de fiul său minor, în vârstă de cinci ani.

Tot miercuri, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Blaj l-au depistat, pe malul râului Târnava Mare, pe un bărbat de 43 de ani, din Blaj, în timp ce pescuia prin metoda greblare. Polițiștii i-au întocmit dosar penal, pentru braconaj piscicol, faptă prevăzută și pedepsită de art. 64 lit. j din O.U.G. nr. 23 din 2008 privind pescuitul și acvacultura și i-au confiscat uneltele de pescuit.

Nicu Goga

20.02.2020.