Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Blaj: Peste 500 de voluntari implicați în organizarea vizitei Papei Francisc

Coordonatorii voluntarilor care vor fi implicați în buna desfășurare a vizitei Papei Francisc la Blaj s-au întâlnit vineri, la Facultatea de Teologie Greco-Catolică din Blaj, pentru a pregăti evenimentul din 2 iunie. Zeci de voluntari din toată țara au primit instrucțiuni în acest sens, pe care le vor pune în practică, împreună cu cei peste 500 de voluntari înscriși până acum, în marea lor majoritate tineri, care au dorit să sprijine activ desfășurarea, în bune condiții, a vizitei Suveranului Pontif la Blaj. Voluntarii vor avea tricouri personalizate și vor fi ușor de identificat de către pelerinii care vor avea nevoie de ajutorul lor.

Așa cum a declarat părintele Flavius Florea, coordonatorul voluntarilor pentru vizita Papei Francisc la Blaj, până în prezent s-au înscris 564 de voluntari din întreaga țară, care se vor afla, pe 2 iunie, în toate zonele orașului, cu diverse misiuni: vor îndruma pelerinii spre Câmpia Libertății sau în locurile unde se desfășoară evenimente, vor ajuta persoanele cu dizabilități să aibă acces mai ușor pe Câmpia Libertăți, acolo unde vor forma un cordon pentru delimitarea zonelor, vor fi prezenți în punctele de informare și în parcările amenajate cu această ocazie.

„Există spirit și elan tineresc pentru buna desfășurare a evenimentului, avem și sprijinul Serviciului de Ajutor Maltez, care ne sprijină în privința acordării primului ajutor și sperăm să ducem la bun sfârșit această misiune, pentru care ne punem la dispoziție toate energiile și forțele necesare”, a mai spus părintele Flavius Florea.

Tinerii, veniți din Maramureș, Cluj, Timiș, București, Bistrița Năsădu, Mureș, Brașov, Sibiu și din alte județe ale țării, alături de cei din Blaj, s-au arătat entuziasmați că vor putea lua parte, în calitate de voluntari, la un astfel de eveniment. Ei au mers, vineri, pe teren, pentru a face cunoștiință cu sectoarele pe care le vor coordona.

„Este foarte importantă această parte pe care și-o vor asuma voluntarii, din punct de vedere practic, dar eu o văd și ca pe un semn al generozității, al disponibilității, al unei tinereți pregătite să dăruiască semenilor și lui Dumnezeu. Este nevoie de tineri pentru activitatea de pe Câmpia Libertății, pentru îndrumarea pelerinilor, pentru traseele de acces, în parcările în care vor ajunge mașinile și autocarele, este nevoie de ei la punctele de informare, avem voluntari pregătiți și pe partea legată de relația cu presa. Voluntarii vor avea tricouri personalizate, prin care ei se vor distinge față de ceilalți pelerini”, a declarat părintele vicar general Cristian Barta, responsabil cu comunicarea pe tema vizitei Papei Francisc la Blaj.

Nicu Goga

17.05.2019.