Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Blaj: Piața Mare Agroalimentară, închisă de azi

Piața Mare Agroalimentară a fost închisă începând de miercuri, 18 martie 2020, până în data de 16 aprilie, inclusiv, în urma noilor măsuri anunțate de autoritățile centrale și a stării de urgență înstituită în România. Comitetul Local Pentru Situații de Urgență Blaj a ratificat, miercuri, hotărârea privind închiderea Pieței din zona Câmpiei Libertății, care își desfășura activitatea în zilele de joi și duminică.

Această hotărâre completează măsurile luate la nivel local încă de săptămâna trecută de Comitetul Local Pentru Situații de Urgență Blaj. Cele mai importante sunt închiderea bazinului acoperit de înot, închiderea activităților instituțiilor subordonate Primăriei și Consiliului Local, precum și suspendarea evenimentelor culturale și sportive din municipiu. Sunt închise Centrul Cultural „Iacob Mureșianu”, Palatul Cultural, Biblioteca Municipală „Școala Ardeleană”, Muzeul de Istorie „Augustin Bunea”, Căminele Culturale din Tiur, Mănărade și Petrisat, After School-urile de pe raza municipiului Blaj, iar accesul vizitatorilor la Căminul de Bătrâni Blaj a fost restricționat.

Imediat după anunțarea deciziei de suspendare a activității de servire și consum a produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice, în restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice, în spațiile destinate acestui scop din interiorul sau exteriorul locației, valabile la nivel național, unitățile de profil din Blaj s-au închis. Majoritatea acestora anunță, pe siteurile de socializare, că vor onora comenzile de mâncare și băutură la domiciile clienților, cele mai multe restaurante din Blaj comunicând că nu vor percepe taxe pentru transport.

Toate restaurantele, hotelurile, cafenelele și celelalte tipuri de localuri publice s-au închis de miercuri, timp de 30 de zile, ca măsură de prevenție a extinderii epidemiei cu noul virus. Este permisă organizarea de către unitățile economice de profil a activităților de comercializare a produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu presupun rămânerea clienților în spațiile destinate acestui scop, precum cele de tip „drive-in”, „room-service” sau livrare la client.

Au fost suspendate toate activitățile culturale, științifice, artistice, religioase, sportive, de divertisment sau jocuri de noroc, de tratament balnear și de îngrijire personală, realizate în spații închise. De asemenea, se interzice organizarea și desfășurarea oricărui eveniment care presupune participarea a peste 100 de persoane, în spații deschise. Organizatorii evenimentelor desfășurate în spații deschise, ce presupun participarea a maximum 100 de persoane, sunt obligați să dispună măsuri care să asigure distanța de minimum un metru între participanți.

Începând de marți, 17 martie, a fost suspendată activitatea de examinare pentru permise de conducere, pentru o perioadă de 30 de zile, cu posibilitatea de prelungire a acestei decizii. De asemenea, sunt reduse la maxim activitățile de relații cu publicul ale instituțiilor din subordinea MAI, sunt câteva dintre măsurile anunțate de autorități pentru perioada de situație de urgență.

Nicu Goga

18.03.2020.