Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Blaj: primul pacient tratat de coronavirus la Spital, vindecat și externat sâmbătă, 25 aprilie

Un nou succes al cadrelor medicale din Spitalul Blaj în lupta cu COVID-19! Sâmbătă, 25 aprilie 2020, a fost externat primul pacient infectat cu noul coronavirus care a fost internat și tratat la Spitalul Municipal Blaj, spital suport pentru cazurile grave de COVID-19. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 30 ani, din Bărăbanț (Alba Iulia), internat în urmă cu trei săptămâni la Spitalul din Blaj și care timp de două săptămâni s-a aflat în stare critică.

În data de 6 aprilie pacientul a fost mutat la Secția ATI în stare foarte gravă, cu complicații multiple, fiind ventilat non-invaziv (fără sondă de intubație sau de traheostomie), la un pas de intubare. După două săptămâni critice, pacientul a fost transferat, ameliorat, în secția Boli Infecțioase a Spitalului Blaj, unde s-a vindecat și de unde a fost externat în cursul zilei de sâmbătă, 25 aprilie, cele două noi teste COVID-19 efectuate fiind negative.


Vă reamintim, până vineri, 24 aprilie, 20 dintre cei 45 de pacienți cu COVID-19 tratați la Spitalul Municipal Blaj au fost externați, 17 vindecați și plecați acasă, alți 3, cu stare ameliorată, fiind transferați la secția Boli Infecțioase a SJU Alba Iulia.

În județul Alba, pentru a treia zi consecutiv, nu a fost raportat nici un caz nou de infectare cu coronavirus. Sâmbătă, în județ erau înregistrate 160 de persoane pozitive, la fel ca joi, în timp ce numărul persoanelor vindecate a crescut de la 76 la 78. Până acum, județul nostru înregistrează 8 decese a unor pacienți infectați cu noul coronavirus.

Vineri, în județul Alba au fost prelucrate în total 609 teste (409 in laboratorul DSP și 200 in cel al SJU), numărul total al testelor efectuate în județ ajungând la 6.135.

„Ne menținem în continuare lideri naționali la testare, raportat la numărul de locuitori. Alba deține 5% din numărul total de teste efectuate până acum în țară. De asemenea, în cele două laboratoare din Alba, sunt efectuate zilnic 10% din testele care se realizează într-o singură zi pe teritoriul Romaniei", a declarat Alexandru Sinea, director executiv DSP Alba.

Nicu Goga

25.04.2020.