Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Blaj: Sâmbătă, 2 martie, va avea loc primul pelerinaj din acest an la Bisericuța din Cărbunari

Sâmbătă, 2 martie 2019, cu ocazia împlinirii a 86 de ani de la ultima apariţie a Fecioarei de la Banneux (Belgia), se organizează primul pelerinaj din acest an la Sanctuarul Arhiepiscopal Major al Bisericii Române Unite cu Roma închinat Fecioarei Săracilor din Cărbunari (Blaj). De la ora 15:00 se va organiza Calea Sfintei Cruci, iar de la ora 16:00 va fi oficiată Sfânta Liturghie.

Conform decretului de acordare a indulgenței plenare pelerinilor la Sanctuarul „Fecioarei Săracilor” de la Cărbunari, semnat de Prea Fericitul Cardinal Lucian Mureşan, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, din 25 februarie 2013, care a precedat împlinirea a 80 de ani de la ultima apariţie a Fecioarei de la Banneux (Belgia), toți pelerinii pot primi cu această ocazie indulgență plenară.

Vă aducem aminte textul decretului:

"Se acordă indulgență plenară tuturor credincioșilor creștini ai Bisericii Române Unite cu Roma Greco-Catolică, care vor participa la pelerinajele organizate la Capela ”Fecioarei Săracilor” din Cărbunari (Blaj) închinată Aparițiilor Preasfintei Fecioare Maria de la Banneux (Belgia), astfel:

2 martie 2013 – data ultimei apariții a Fecioarei de la Banneux, 26 mai 2013 – Pelerinajul tinerilor și 15 august 2013 – Sărbatoarea Adormirii Maicii Domnului.

Ținând cont de dispoziția decretului Penitențeriei Apostolice din 14 septembrie 2012, indulgența plenară se poate obține prin indeplinirea următoarelor cerințe:

- pelerinajul să se desfășoare în spirit de căință autentică, credincioșii să fie spovediți cum se cuvine și să primească Sfânta Împărtășanie în cadrul sfintelor Liturghii;

- credincioșii să acorde un timp corespunzător de reculegere cu meditații pioase, încheind cu recitarea de rugăciuni după intențiile Sfântului Părinte: Crezul, Tatăl Nostru, Născătoarea, Mărire Tatălui și Fiului și Spiritului Sfânt și orice alte invocații către Sfânta Fecioară Maria.

Indulgențele plenare au ca rod ispășirea pedepselor temporale pentru păcatele deja iertate prin spovadă și se pot aplica în cadrul fiecărui pelerinaj fie pentru propria persoană, fie pentru sufletele din purgator".

19.02.2019.