Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Blaj: situația cazurilor de infectări cu COVID-19, tratate la Spitalul Blaj

Numărul bolnavilor infectați cu noul coronavirus tratați, la Spitalul Municipal Blaj, spital suport pentru cazurile de COVID-19, până în data de 30 aprilie 2020, este de 51. La Blaj au fost confirmate 6 cazuri de infectare cu COVID-19, toate în rândul cadrelor medicale, în prezent internate la Spitalul Municipal Blaj. Până în data de 30 aprilie 2020, 28 de pacienți s-au vindecat și au fost externați, 3 pacienți cu stare ameliorată au fost transferați la secția Boli Infecțioase a SJU Alba Iulia și 7 pacienți au decedat. În prezent, în Spitalul Municipal Blaj sunt internați 23 de pacienți, se arată într-un comunicat comun al Spitalului și Primăriei Blaj.

„Numărul bolnavilor infectați cu noul coronavirus tratați, la Spitalul Municipal Blaj, spital suport pentru cazurile de COVID-19, până în data de 30 aprilie 2020, este de 51.

La Blaj au fost confirmate 6 cazuri de infectare cu COVID-19, toate în rândul cadrelor medicale, în prezent internate la Spitalul Municipal Blaj, astfel:

- un medic și o asistentă medicală care au lucrat în prima tură a spitalului în tratarea pacienților cu coronavirus. Medicul prezintă formă medie de îmbolnăvire, cu o evoluție favorabilă, în timp ce asistenta medicală este asimptomatică;

- 2 asistente și 2 infirmiere care urmau sa intre în tură săptămâna viitoare și care s-au infectat în afara Spitalului Blaj. Ele prezintă forme asimptomatice.

Până în data de 30 aprilie 2020, 28 de pacienți s-au vindecat și au fost externați, 3 pacienți cu stare ameliorată au fost transferați la secția Boli Infecțioase a SJU Alba Iulia și 7 pacienți au decedat.

În prezent, în Spitalul Municipal Blaj sunt internați 23 de pacienți, în următoarele secții:

- Boli infecțioase: 9 pacienți (6 favorabili, 3 staționari);
- Interne: 12 pacienți (8 favorabili, 4 staționari);
- ATI: 2 pacienți în stare critică.

Reamintim faptul că la Spitalul Municipal Blaj sunt tratați doar pacienții cu forme severe sau grave de infecții cu COVID-19 sau care au și alte patologii cronice, celelalte spitale din județ asigurând tratarea pacienților cu forme ușoare sau asimptomatice de infecții cu COVID-19.

Deși avem o misiune foarte grea în această luptă cu un adversar invizibil, comunitatea blăjeană rămâne unită, în prima linie, cu speranța că totul va fi bine!”


Nicu Goga

30.04.2020.