Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Blaj: Vaticanul și-a dat acordul pentru începerea Cauzei de beatificare a fratelui Mihai Neamțu din Prilog

Miercuri, 15 august 2018, de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, Preafericitul Părinte Cardinal LUCIAN, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, a publicat Edictul prin care se manifestă în mod public Cererea Părintelui Postulator Cristian Barta, legată de începerea Cauzei și a Anchetei arhieparhiale asupra vieții și virtuților eroice, precum și asupra faimei de sfințenie unită cu faima semnelor ale Slujitorului lui Dumnezeu Mihai Neamțu OSBM.

Fratele Mihai Neamțu s-a născut pe data de 13 octombrie 1924 la Prilog, în județul Satu-Mare. După doi ani petrecuți la mănăstirea greco-catolică de la Bixad, din cauza problemelor de sănătate, tânărul Mihai Neamțu revine la casa părintească, unde, în perioada de persecuție a Bisericii Greco-Catolice, a însuflețit o intensă activitate pastorală pentru numeroși credincioși, fiind în permanențâ urmărit de serviciile de Securitate. Casa fratelui Mihai a devenit astfel reazăm pentru mulți nevoiași, care îl cercetau pe călugărul de la Prilog spre a primi povețe și alinare în nevoile lor trupești și sufletești. Călugărul Mihai Neamțu OSBM a trecut la Domnul pe 23 iunie 2000.

Întâistătătorul Bisericii Greco-Catolice din România îi invită pe toți credincioșii să transmită orice fel de informații, documente, scrisori sau scrieri ale Servului lui Dumnezeu, favorabile sau contrare prezentei Cauze, pe adresa: Cauza Mihai Neamțu, Piața 1848, nr. 11, 515400, Blaj, jud. Alba.

Pe data de 23 iulie 2018, Congregația pentru Cauzele Sfinților a emis decretul „Nihil Obstat” prin care își exprimă acordul pentru începerea Cauzei de beatificare și canonizare a Slujitorului lui Dumnezeu Mihai Neamțu OSBM din Prilog, anunță www.e-communio.ro .

17.08.2018.