Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Centenarul Unirii, sărbătorit la Bucerdea Grânoasă

Elevi ai Școlilor Gimnaziale „Toma Cocișiu” Blaj și „Ion Maiorescu” Bucerdea Grânoasă au susținut duminica trecută, 25 noiembrie, un concert de cântece patriotice și de colinde la Parohia Ortodoxă din comuna Bucerdea Grânoasă. Manifestarea a marcat Centenarul Marii Uniri din 1918.

Duminică, 25 noiembrie 2018, Parohia Ortodoxă din comuna Bucerdea Grânoasă a vrut să fie parte la sărbătorirea Centenarului Marii Uniri din 1918. În acest sens, în virtutea parteneriatelor de colaborare pe care parohia le are cu Școala Gimnazială „Ion Maiorescu” din localitate, condusă de director prof. înv. primar Monica Florea și Școala Gimnazială „Toma Cocișiu” Blaj, condusă de director prof. Dr. Alina Maria Dulău, s-a organizat la finalul liturghiei duminicale un spectacol cu cântece patriotice și colinde, prezentat de elevii celor două instituții de învățământ.

Evenimentul a fost o reușită, dovadă fiind numărul foarte mare de credincioși prezenți, a autorităților locale, a primarului comunei Bucerdea Grânoasă, Ioan Aldea, toți fiind sensibilizați de inocența cu care copiii au reușit să transmită emoția evenimentului de acum 100 de ani.

Mulțumim tuturor celor implicați în reușita evenimentului: doamnelor directoare de la școlile din Bucerdea Grânoasă și Blaj, de asemenea profesoarelor coordonatoare ale grupurilor, consilier educativ prof.Mona-Carmen Cârnaț, prof. Floreta Popescu (Blaj) și prof. Mirela Petruț (Bucerdea Grânoasă), elevilor de la Bucerdea Granoasă și Grupului Folk „Flori de cântec românesc” al Școlii Gimnaziale „Toma Cocișiu” din municipiul Blaj. Mulțumiri se cuvin adresate și părinților elevilor pentru susținere și implicare.

La mulți ani români, de aici și de pretutindeni!
Fie ca anul care vine să aducă-un mândru soare
Să deschidă o cale nouă de mari fapte roditoare
Pentru neamul românesc!

Paroh,
Preot dr. Dan DULĂU

27.11.2018.