Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Debut cu victorie pentru Volei Alba Blaj în noul sezon; vicecampioana Europei a învins la Olomouc cu 3-2

Volei Alba Blaj a debutat cu o victorie muncită în noul sezon oficial, reușind să câștige în cinci seturi confruntarea cu VK UP Olomouc din prima manșă a turului doi preliminar al Ligii Campionilor. Vicecampioana Europei s-a impus cu 3-2 (23-25, 25-16, 26-24, 25-27, 15-13) după două ore de joc efectiv și are prima șansă la calificarea în turul trei preliminar al celei mai importante competiții intercluburi. Returul este programat în Sala Transilvania din Sibiu, marți, 30 octombrie, de la ora 18:00.

Ioana Baciu, cu 25 de puncte, a fost cea mai bună realizatoare a partidei, într-un meci în care fetele noastre au oscilat momentele foarte bune cu cele mai puțin reușite, în care blocajul a fost la înălțime (15 puncte), iar preluarea a fost punctul mai slab. În setul patru, Volei Alba Blaj a ratat două mingi de 3-1, echipa noastră fiind nevoită să se mulțumească cu o victorie de 3-2.

Darko Zakoč a început meciul cu următoarea formație: Lora Kitipova (6p.) - Mariya Karakasheva (0p.), Sara Hutinski (10p.), Ioana Baciu (25p.), Ana Lazarević (13p.), Nađa Ninković (13p.) - Suzana Ćebić (libero 1). Au mai jucat: Sonja Newcombe (16p.) și Marina Vujović (libero 2).

Antrenorul principal al vicecampioanei Europei, Darko Zakoč, s-a declarat mulțumit de victoria obținută de Volei Alba Blaj pe terenul vicecampioanei Cehiei, VK UP Olomouc, însă prestația echipei sale nu s-a ridicat la așteptările reputatului tehnician sârb: „Sunt mulțumit de rezultatul meciului, însă nu și de modul în care am jucat. Am avut ceva probleme la acest meci cu accidentările unor jucătoare, care fie nu au putut juca, fie au revenit recent la antrenamente, dar sunt încrezător că până la meciul retur toate acest mici probleme se vor rezolva, efectivul nostru va fi mai mare și la Sibiu vom evolua mult mai bine.”

În schimb, mai mulțumit de prestația echipei sale s-a declarat antrenorul gazdelor, Jiří Teplý: „Cred că spectatorii care au venit la meci au plecat mulțumiți de ceea ce au văzut. Singurul lucru care ne lipsește este un rezultat mai bun. Diferența s-a făcut la acele mici detalii pe care nu le prea întâlnim la noi în campionat.”

Meciul retur este programat în Sala Transilvania din Sibiu, marți, 30 octombrie, de la ora 18:00. Pentru a se califica în faza următoare a competiției, Volei Alba Blaj trebuie să câștige cu orice scor la Sibiu. Dacă va trece de VK UP Olomouc, vicecampioana Europei va juca pentru intrarea în grupele CEV Volleyball Champions League cu învingătoarea din confruntarea Allianz MTV Stuttgart (Germania) - Sliedrecht Sport (Olanda). În partida tur, disputată tot miercuri, Allianz MTV Stuttgart s-a impus clar, cu 3-0, pe terenul celor de la Sliedrecht Sport.

Până la partida cu vicecampioana Cehiei, Volei Alba Blaj va întâlni, sâmbătă, pe teren propriu, CSU Belor Galați, în prima etapă a campionatului. Meciul va începe la ora 18:00, iar intrarea în Sala „Timotei Ciapriu” este liberă. Nicu Goga 25.10.2018.