Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Debut ratat în Liga Campionilor: Volei Alba Blaj învinsă la Nantes

Seară neagră pentru campioana României la volei feminin, care a pierdut prima partidă la revenirea în grupele Ligii Campionilor. Volei Alba Blaj a fost învinsă de Nantes VB, scor 1-3 (19-25, 25-20, 12-25, 16-25), într-un meci în care a contat doar în primele două seturi. Săptămâna viitoare, echipa noastră va juca, la Târgu Mureș, împotriva vicecampioanei Europei, Imoco Conegliano, în cea de-a doua etapă a Grupei D.

Meciul de la Nantes a fost privit cu optimism de oficialii blăjeni, care sperau la o victorie pe terenul vicecampioanei Franței. Socoteala însă nu s-a potrivit, campioana României făcând unul dintre cele mai slabe jocuri din cupele europene, fiind de nerecunoscut în seturile trei și patru. După un prim set câștigat de gazde, se părea că echipa pregătită de Darko Zakoč și-a revenit odată cu adjudecarea actului secund, însă fetele noastre nu au mai contat apoi în fața iureșului celor din nantes. Cele 19 puncte reușite de Sanja Gamma nu au fost suficiente nici măcar pentru a spera la mai mult dintr-o partidă de uitat cât mai curând posibil.

Volei Alba Blaj, antrenor Darko Zakoč: Femke Stoltenborg 4p. (1 blocaj) - Sanja Gamma 19p., Maja Aleksić 9p. (1 as, 2 blocaje), Ioana Baciu (cpt.) 6p., Bianka Buša 3p. (1 blocaj), NađaNinković 6p. (4 blocaje) - Silvija Popović (libero). Au mai jucat: Aleksandra Cirović 2p. (2 blocaje), Kirsten Knip, Sanja Gommans 1p., Ramona Rus și Noemi Oiwoh.

Iată ce a declarat antrenorul Darko Zakoč imediat după meci: „Felicit echipa gazdă pentru victorie, a jucat foarte bine și ne-a surprins, pentru că a luptat pentru fiecare minge. Sunt dezamăgit de evoluția noastră, pentru că nu știu ce s-a întâmplat cu echipa mea. După ce am câștigat setul al doilea, m-am așteptat la o altfel de prestație, dar ceea ce a urmat a fost un dezastru pentru mine ca antrenor al acestei echipe. Avem o mulțime de lucruri pe care trebuie să le schimbăm în viitor. Cu siguranță, nu aceasta este valoarea adevărată a echipei noastre și sper să demonstrăm asta în meciurile următoare”.

În celălalt meci al grupei D, Carraro Imoco Conegliano - Vasas Óbuda Budapesta 3-2 (21-25, 25-20, 25-10, 23-25, 15-4).

În următorul meci din Liga Campionilor, Volei Alba Blaj va întâlni Carraro Imoco Conegliano. Partida se va disputa miercuri, 27 noiembrie, de la ora 17:00, în Sala Sporturilor din Târgu Mureș, iar intrarea este liberă.

Până la meciul de săptămâna viitoare, campioana României va avea de susținut, duminică, cel mai important test de până acum din campionat, când va întâlni, în deplasare, Dinamo, echipă care, la fel ca Volei Alba Blaj, are maximum de puncte în Divizia A1.

Nicu Goga

foto: www.cev.eu 20.11.2019.