Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Developres SkyRes Rzeszow - Volei Alba Blaj, joi, de la ora 19.00, în Liga Campionilor la volei feminin

CSM Volei Alba Blaj va susţine, joi, 11 ianuarie, de la ora 19.00 (ora României), al doilea meci din acest sezon al Ligii Campionilor la volei feminin. Campioana României va întâlni, în deplasare, echipa poloneză Developres SkyRes Rzeszow, în etapa a doua din Grupa A a celei mai importante competiţii europene intercluburi. Meciul va fi transmis în direct de Digisport 4 şi AICI.

Ambele echipe au obţinut victorii în prima etapă: Volei Alba Blaj (foto) a învins, cu 3-1, la Sibiu, Volero Zürich, în timp ce Developres Rzeszow a trecut, cu acelaşi scor, pe teren propriu, de ASPTT Mulhouse, iar formaţia care se va impune joi seara va păstra şefia grupei.

Chiar dacă sunt avertizaţi de valoarea adversarului, care va beneficia de avantajul terenului propriu, oficialii blăjeni sunt încrezători şi speră că echipa noastră va obţine cel puţin un punct la sfârşitul meciului:

Darko ZAKOC, antrenor Volei Alba Blaj: "Numai faptul că joacă în puternicul campionat al Poloniei spune multe despre Developres SkyRes Rzeszow. Este o echipă foarte puternică, cu jucătoare foarte bune, pe care noi le ştim şi care evoluează într-o ţară în care voleiul este un sport foarte popular şi iubit. Aşa cum am spus, avem o grupă în care fiecare echipă poate să se bată de la egal la egal cu oricare dintre adversare, iar după victoria din meciul cu Volero suntem şi mai încrezători în şansele noastre. Va fi un meci foarte greu, dar eu sper să nu venim cu mâna goală din Polonia".

Vladimir BACŞIŞ, director general Volei Alba Blaj: "Ne dorim ca echipa să facă un joc bun, astfel încât să ne întoarcem cu puncte din această deplasare. Nu va fi uşor, pentru că Rzeszow este o formaţie puternică, cu un antrenor foarte cunoscut. Cred că noi avem un moral bun, fetele sunt încrezătoare şi putem să ne ridicăm la înălţimea adversarului.

Volei Alba Blaj a plecat miercuri dimineaţa în Polonia, cu o cursă aeriană Bucureşti - Varşovia. Înaintea meciului de joi seara, campioana României va efectua două antrenamente în sala în care se va desfăşura partida. Revenirea în ţară va avea loc vineri după-amiaza, cu o cursă aeriană Varşovia - Cluj Napoca. Din lotul deplasat în Polonia lipsesc Andreea Tămaş şi Jennifer Alvarez, însă face parte noua achiziţie Lynda Morales, care va avea drept de joc joi seară.

Înfiinţată în 2012, Developres SkyRes Rzeszow se află la prima prezenţă în cupele europene, după ce, în 2017, a reuşit cea mai mare performanţă din istoria clubului, clasarea pe locul trei în campionat, fapt care i-a permis să se califice în tururile preliminare ale Ligii Campionilor. Echipa pregătită de reputatul tehnician italian Lorenzo Micelli s-a calificat fără probleme în grupele celei mai puternice competiţii europene intercluburi, unde a debutat cu o victorie, 3-1 pe teren propriu cu campioana Franţei, Mulhouse.

În Grupa A a Ligii Campionilor, tot joi se va juca, de la ora 21.00 (ora României) meciul Volero Zürich - ASPTT Mulhouse.

Nicu Goga

10.01.2018.